kerékpár

Ha valaki egy kerékpár tulajdonosa, bizony számos előnyre tehet szert azáltal, ha két keréken jut el egyik pontból a másikba. Ebben a bejegyzésben az ezzel kapcsolatos pozitívumokat gyűjtöttük össze.

1. Elkerülheted a dugókat, a zsúfolt utakat

Vannak bizonyos napszakok, amikor szinte biztos, hogy nem lehet egyszerűen eljutni A pontból B pontba a városban, így megnövekszik a menetidő, nagyobb lesz a balesetveszély és még a kocsi fogyasztása is nő.

Egy kerékpár azonban nagyon ritkán akad el a dugóban, hiszen kisebb helyeken is bőven elférsz vele, számos helyen van már kialakított kerékpárút, illetve ha más nem, néhány méteren át tolva hamar kikerülheted az akadályokat és folytathatod az utadat.

2. Nem kell parkolóhelyet keresni

Megérkeztél az úti célhoz, ahol nagy eséllyel még jó pár percen keresztül töltöd az időt azzal, hogy parkolóhelyet keress. Egy bicikli társaságában azonban nem kell emiatt aggódnod, ugyanis szinte esélytelen, hogy ne legyen valahol kétkeréknyi hely, ahol biztonságban magára hagyhatod a járgányodat.

3. Költséghatékony

kerékpár

Bár tény, hogy ma már egy komolyabb kerékpár is nagyobb kiadást jelenthet, azonban hosszú távon meg sem közelíti mindez a kocsikkal járó költségeket. Ugyanis egy fillért sem kell költened benzinre, parkolójegyre, kötelező biztosításra, de még a szervizelés ára is jóval alacsonyabb egy bicikli esetében.

4. Környezetbarát

Ha csak eggyel többször hagyod otthon a kocsidat mint szoktad és pattantsz inkább biciklire, máris nagyon sokat tehetsz a környezetedért is, hiszen nagy mértékben hozzájárulsz a kerekezéssel a károsanyag kibocsátás csökkentéséhez.

5. Fitten tart

Ha csak munkába jársz kerékpár segítségével vagy csak a boltba ugrassz el, máris sokat tettél az egészségedért, ugyanis iktattál egy kis mozgást a hétköznapjaidba. Nem beszélve arról, hogy a lábaidon és a fenekeden látványos lesz a változás igen hamar.

Mindezek tudatával nem kérdés, hogy mindenkinek szüksége van néha arra, hogy biciklire pattanjon és úgy jusson el az úti céljához. Mindezekhez a legjobb járművet pedig megtalálhatod egy igazán jól felszerelt kerékpár webshop virtuális polcain. Innentől kezdve pedig indulhat is a kerekezés városban, terepen egyaránt.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.