mezőgazdaság

A mezőgazdaság viszonylag megoszló terület, hiszen van, aki imád ebben a szektorban dolgozni, míg más elképzelhetetlennek tartja, hogy az állattenyésztés vagy a növénytermesztés világában tevékenykedjen. Ahogy minden területnek, ennek is megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A mezőgazdaságban számos munkakörben helyezkedhetünk el. Némelyik nem igényel különösebb szaktudást, ugyanakkor van, amelyik igen. Erről az adott álláshirdetésben érdemes tájékozódni. Például egri traktoros állás ezen a lapon érhető el, ahol rendre kifejtik, hogy traktoros jogosítvány szükséges az állás betöltéséhez.

A traktoros állás esetében nem csupán a gép vezetése, hanem akár annak karbantartása is a feladataink közé tartozhat. A versenyképes fizetés a legtöbb esetben garantált, hiszen a traktoros munkájának köszönhetően a termelékenység nagymértékben növelhető. Egy biztos, traktorosra nem csupán a mezőgazdaságban, hanem más szektorokban is nagy szükség van.

Mezőgazdasági munka kemény legényeknek és hölgyeknek

Több álláshirdetést megszemlélve, jól látható, hogy a jó fizikai állapot szinte minden munkakörben elvárt. A legtöbb esetben a munkások viszonylag önállóan dolgoznak, ezért a felelősségtudat is elvárt tulajdonság.

A napi több órás egyhangú munka meglehetősen monoton tud lenni, így a monotonitástűrés is jól jön a munkavégzés során. Habár nem feltétlenül várják el, de van, ahol kiemelik, hogy a munkások lehetőleg ne éljenek káros szenvedélyekkel.

Szezonális és állandó munkák

A mezőgazdaságban szinte mindig van mit tenni. A téli hónapok sem feltétlenül a pihenésről szólnak, hanem a következő időszak megtervezéséről. A legtöbb munkáltató általában hosszú távra keres dolgozót, hiszen a jól dolgozó, megbízható munkaerő szinte aranyat ér.

Vannak munkáltatók, akik ingyenes szállást, sőt akár napi többszöri étkezést is biztosítanak, ezt azonban ne vegyük biztosra, hiszen ez csak ritkán jellemző, azonban kifoghatunk ilyen ajánlatokat is.

A mezőgazdasági munka gyakran megterhelő, és nem csak a hosszú, akár 10-12 órás munkanapok miatt. Gyakran a földeken dolgozó munkások a különféle időjárási körülményeknek is ki vannak téve, amit szintén bírni kell. A hajtós időszakban számítanunk kell rá, hogy egy héten akár hat napot is le kell dolgoznunk.

Hol érdemes keresgélni, munkát vállalni?

Ha álláskeresés előtt állunk, akkor érdemes minél több platformon körülnézni. Ha van olyan cég, ahol szívesen dolgoznánk vagy korábban már vállaltunk ott munkát, és jó tapasztalatokat szereztünk, akkor érdemes tenni egy próbát és elküldeni az önéletrajzunk, motivációs levelünk.

Az állásportálok folyamatosan frissítik ajánlataikat, így időről időre érdemes ellátogatni az adott oldalakra és felmérni a kínálatot.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.