diéta

Érdemes a tartós fogyás egyszerű lépéseit követni a divatdiéták alkalmazása helyett. Ugyanis ezekkel hosszú távon fenntartható eredményt lehet elérni. Nem kell attól félni, hogy visszatérnek a leadott kilók. Mutatjuk, hogy melyek ezek a lépések.

Az első lépés a gondolkodás megváltoztatása. Nem az eredményre kell fókuszálni, hanem arra, hogy mit lehet azért tenni, hogy közelebb lehessen kerülni a célhoz. Szóval nem a súlyt kell folyamatosan mérni, hanem arra kell figyelmet fordítani, hogy egészséges ételek kerüljenek a tányérra, elegendő fehérjével és zöldséggel.

Továbbá arra kell koncentrálni, hogy minden nap kerüljön sor testmozgásra. Mindez fizikailag és mentálisan is megkönnyíti a folyamatot. A kívánt alak hamarabb elérhető a GENIX fogyókúrás étrend-kiegészítővel.

Rövid távú eredményekhez vezetnek, és jojó hatást váltanak ki

Következő lépésként pedig el kell felejteni a diétát, az egyéni igényeket kell figyelembe venni az étrend meghatározásakor. A trendi diéták általában sikertelenek. Rövid távú eredményekhez vezetnek, és jojó hatást váltanak ki.

Ennek legfőbb oka, hogy a kívánt eredmény elérését követően visszatérnek a régi életmódukhoz a fogyni vágyók. Ennek eredményeként hamar visszajönnek a leadott kilók.

Érdemes a teljes értékű élelmiszereket fogyasztani, és oda kell figyelni a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje bevitelére. Javasolt sok zöldséget és gyümölcsöt beépíteni a menübe és mellőzni kell az iparilag feldolgozott élelmiszerek bevitelét. Továbbá mindenképpen oda kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre is.

A rossz szokásokat nem lehet egyik napról a másikra leállítani

Mindemellett figyelembe kell venni a gyengeségeket, és meg kell tanulni azt, hogy hogyan lehet azokon javítani. A rossz szokásokat nem lehet egyik napról a másikra leállítani. Például ha valaki nem tud lemondani a nassolásról, akkor az egészségtelen finomságokat érdemes lecserélni egészséges változatokra. Például olajos magvakra és friss gyümölcsre.

A hétvégékre is koncentrálni kell, hiszen gyakran a programok során megemelkedik a kalóriabevitel. Nehezebb tartani a hétköznapi szabályokat. Az extra kalóriák pedig problémát okoznak akkor, ha a fogyás a cél. Mindenképpen érdemes hétvégi stratégiát kidolgozni a célok elérése érdekében.

Tanulni kell a hibákból, majd továbblépni

Továbbá azt is érdemes megérteni, hogy a kudarc teljesen normális dolog. El kell fogadni, és tanulni kell belőle, hogy vissza lehessen fordulni és tartani lehessen az irányt. A kudarcokat érdemes kihívásnak tekinteni, tanulni kell belőlük, majd pedig továbblépni.

Ugyanúgy, mint a sikertelen állásinterjúk után, a csalódottság mellett elkezdünk azon gondolkodni, hogy miért nem sikerült, és a hibákat kijavítjuk, és továbblépünk. Ugyanezt kell alkalmazni a fogyókúra során is. Továbbá mindenképpen érdemes tervezni, hiszen így könnyebben elkerülhetőek a kudarcok.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.