festés

A megfelelő előkészületek az élet minden területén nagyon meghatározóak tudnak lenni, és szinte minden esetben ezen múlik a tervünk sikere. Nincs ez másként a falfestés esetében sem, amelyet manapság már nagyon sokan saját maguk oldanak meg, kihagyva ezzel a szobafestő-mázolókat.

Nem mondjuk, hogy ez rossz döntés volna, ugyanakkor fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a szaktudást azért bizonyos mértékig nekünk magunknak is el kell sajátítani ahhoz, hogy valóban olyan munka kerüljön ki a kezünk alól, mint amilyet megálmodtunk.

Éppen ezért a jó szakikat követve az első lépés, vagyis inkább mindennek az origója az alapozás legyen, amelyet a Bíborfesték Üzletház fali alapozó festékeivel könnyen és profin meg lehet valósítani.

Miért szükséges az alapozás?

Talán nem kell nagyon győzködni senkit arról, hogy a nagyszerűen előkészített falfelületen sokkal könnyebb szép munkát végezni, sőt, sokkal hatékonyabb is lesz a munkavégzés. Mutatjuk is, hogy miért!

Megfelelő alapozással gondoskodhatunk arról, hogy:

  • a falon jobban tapadjon a festék.
  • simább és egyenletesebb felületet kapjunk,
  • optimális legyen a falfelület nedvszívó képessége, hogy minél kevesebb festék elégséges legyen.

Ezzel együtt elérhetjük azt is, hogy a lehető legköltséghatékonyabban tudjuk elvégezni a munkát, ami garantáltan mindenkinek a célja.

Nem mindegy, hogy min akarunk spórolni!

Teljesen természetes igény mindenki részéről, hogy minél olcsóbban szeretné megúszni az ilyen jellegű munkákat. Csakhogy sok esetben rosszul döntünk, és nem a megfelelő paraméteren próbáljuk megfogni a költségeket.

Amit azonban soha ne hagyjunk ki, az éppen az alapozás, sőt, a vásárlás során ne engedjünk annak minőségéből, hiszen ha kihagyjuk, vagy silány minőségű alapozó festékkel dolgozunk, akkor nem lesz tartós a munkánk eredménye, illetve jóval több festékre is lesz majd szükségünk, és akkor még az egyenetlen felület miatti bosszúságokat nem is emlegettük.

Hogy ezeket megspóroljuk magunknak, a Bíborfesték Üzletház kínálatából válasszuk ki a megfelelő anyagokat, és a megfelelő sorrendben vigyük fel a falfelületre.

A rest kétszer fárad!

Ugye, mindenki számára ismerős a mondás, mely szerint ha lusták vagyunk, és meg akarunk spórolni egy-egy lépést, ha könnyebben szeretnénk megúszni az előttünk álló feladatot, és emiatt kihagyunk lépéseket, nem figyelünk oda kellőképpen, akkor bizony annak meglesz a böjtje.

Ilyenkor fordulnak elő ugyanis azok az esetek, amikor a munka végeredménye nem lesz tartós, vagy igen, de abban nem lesz sok köszönet, mert nem lesz túl esztétikus a megkreált látvány.

Éppen ezért érdemes elsőre odafigyelni a falfestés menetének elengedhetetlen stációira, hogy egyszer kelljen csak bajlódni ezzel a munkával. Ha így teszünk, garantáltan elégedetten fogunk hátradőlni, hogy megszemléljük a munkánk gyümölcsét.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.