felújítás

Az a helyzet, hogy az építési, illetve felújítási feladatokra kiemelten igaz, hogy nagyon fontosak az egyes lépések. Azt mindenki tudja, hogy például egy ház esetében mennyire fontos a jó alap. Ugyanez igaz minden kivitelezési munka esetén. A jó alaphoz pedig precíz munka és minőségi anyagok kellenek.

A kompatibilitás nagyon fontos

Nézzük meg a Józan Kft. ragasztó és tömítőanyagainak kínálatát, és rögtön látni fogjuk, hogy igen sokféle lehetőség adódik arra, hogy ilyen termékeket válasszunk! De persze nem fog passzolni minden mindenhez. Az egyes anyagok nem egyforma tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért fontos, hogy mindig olyan terméket válasszunk, ami az adott helyzetben és körülmények között ideális.

Azt se felejtsük, hogy az utóbbiba az is beleszámít, hogy a készítményt kültéren vagy beltéren szeretnénk alkalmazni. Egy kültéri használatra is javasolt ragasztónál biztosak lehetünk abban, hogy nem fognak gondot okozni az időjárás változásával együtt járó hőmérséklet-ingadozások.

A ragasztók típusai

A ragasztókat rögzítésre használjuk, ezért kiemelten fontos szerepük van. Szükség van rájuk szinte minden építési és felújítási munkánál. Például akkor is, ha az ingatlanunkat energetikai fejlesztésének érdekében, a takarékosság jegyében szeretnénk hőszigeteléssel komfortosabbá és értékesebbé tenni.

A ragasztók között megtaláljuk például a spray kiszerelésű termékeket, amelyek könnyű, gyors és egyszerű felhasználást tesznek lehetővé. Ezeket jellemzően többféle építési anyaghoz is lehet használni, porózus és nem porózus anyagokhoz is.

Alkalmazhatjuk fa, karton, szálas szigetelőanyagok, papír, műanyag, vászon, parafa, gumi, szövet, hab, tégla, beton, kő vagy akár gipsz anyagokon is, ugyanakkor például polisztirol szigetelés esetén nem lesz megfelelő.

Utóbbihoz választhatjuk a polisztirol ragasztóhabokat például, amelyek betonon vagy bitumenes felületen is nagyon jól beválnak. Emellett vakolathoz, téglához, műanyaghoz, sőt megfelelően alapozott fémekhez is tökéletes, így a hagyományos purhabokkal szemben jóval szélesebb felhasználhatóság jellemzi.

Az építőipari munkák során a szerelési ragasztók tehetnek nagy szolgálatot, ráadásul fa, beton, tégla, valamint vakolat esetén is alkalmazhatjuk ezeket, kiváló tapadás mellett.

Hogyan érdemes választani?

A legbölcsebb az, ha mindig alaposan áttanulmányozzuk a kiszemelt termékről szóló információkat, valamint felhasználási javaslatokat. Minden készítménynek megvan a maga alkalmazási területe, valamint az adott körülmények is, amelyek között tökéletesen tud működni.

A ragasztás nagyon fontos feladat, enélkül szinte semmilyen építési munkálatot nem tudunk megvalósítani. Amennyiben helyesen döntünk, bízhatunk abban, hogy elégedettek leszünk a kivitelezés során megszülető végeredménnyel. Éppen ezért ragaszkodjunk a minőségi termékekhez!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.