mini üvegház

Egy újonnan vásárolt üvegház megterhelheti pénztárcánkat, ellenben a bontott ablakokból készült mini üvegházak nemcsak gazdaságosak, hanem környezetkímélőek, ráadásul rendkívül mutatósak is.

Tudjuk meg, miért is szuper dolog ez!

Amellett, hogy igazán stílusos helyet biztosíthatunk növényeink számára a mínuszokban is, sokat tehetünk ezzel a tisztább környezetért is – hiszen ilyen módon újra felhasználhatjuk az egyébként kidobásra ítélt ablakkereteket. Ráadásul nem kevés pénzt spórolhatunk meg, ha bevetjük a kreativitásunkat!

Néhány tanács a kivitelezéshez

Ha úgy döntünk, hogy belevágunk, nem árt néhány praktikus tanácsot megfogadnunk ahhoz, hogy üvegházunk ne csak szép legyen, hanem tökéletesen funkcionáljon. Nem árt figyelnünk például arra, hogy milyen ablakkereteket szerzünk be, vagy hogy az üveg mennyire vastag benne.

Plusz még egy hasznos könyvet is megismerhetünk, amiben részletesen leírják nekünk az ablakkeretekből készült üvegházak csínját-bínját. És persze az sem mindegy, hogy az elkészült mű a kertünk melyik részében kap helyet, mert növényeinknek sok napfényre lesz szükségük.

Milyen növények számára lesz hasznos?

Kertünk új büszkesége betöltheti egy télikert szerepét is, ahol a meleget szerető növényeink átvészelhetik a hideg napokat. De ugyanígy alkalmasak lehetnek a következő évi növényállományunk sokszorosítására, vagy tarthatunk benne akár haszonnövényeket is.

Ha szeretnél még többet megtudni az ablakkeretekből készült üvegházakról, kattints a Coloré.hu cikkére.

Kép forrása: Pexels.com

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.