tablet

Sokan keresnek kedvező áron beszerezhető, egyszerűen kezelhető tabletet. Akár azért, mert a gyereknek lenne rá szüksége a mobiltelefon mellé, akár valamelyik szülőnek lenne kényelmesebb ezt elővenni a konyhában – jó lehet egy olyan eszköz, amelyet kimondottan otthoni használatra terveztek.

Ilyen például a CoolMobile.hu oldalán is beszerezhető Xiaomi Pad 5 táblagép, amely a legtöbb felhasználói igényt kielégíti. Nézzük, miket tud ez a készülék!

A Xiaomi Pad tabletek

A Xiaomi több tabletet is gyártott – így aki már ismeri a vállalat telefonjait, jól tudja, hogy ezekben az eszközökben sem fog csalódni. A Xiaomi Pad 5 táblagép 2021-ben jelent meg, de még ma is beszerezhető – ez azt is mutatja, hogy mennyire népszerű termékről van szó.

Az eszközt elsősorban azoknak tervezték, akik otthoni környezetben használnák – akár munkavégzésre, akár böngészésre, vagy filmnézésre. Utazáshoz azért nem ajánlott, mert nem tehető bele SIM kártya, így mobilnetet sem használhatunk, miközben tabletezünk.

Ennek ellenére, ha e nélkül is tudjuk élvezni a készülék előnyeit, illetve Wi-Fi kapcsolat közelében leszünk, akkor nyugodtan magunkkal vihetjük az ingázás során is.

Szerencsére nem nehéz ez az eszköz, súlya 511 gramm és 166,3 x 254,7 x 6,9 mm-el rendelkezik. Az aksija is erős: 8720 mAh-s. 33 watton tölthető vezetékesen. Android 11-es rendszerrel működik, amely frissíthető Android 13 verzióra.

Van továbbá egy újabb modell is, a Xiaomi Pad 6, de ez nem sokban különbözik a Pad 5-től, talán csak az anyagában. A 2021-ben megjelent változat üveg előlappal és műanyag borítással készült, így érdemes rá tokot és kijelzővédő fóliát is venni: ezt a rendeléssel egyidőben kérhetjük a CoolMobile.hu-nál.

Mi jellemzi még a Xiaomi Pad 5 táblagépet?

A RAM 6 GB, a tárhely 128 vagy 256 GB. (Az elérhető tárhelyek változhatnak a forgalmazónál). A belső memória nem bővíthető, így nagyobb mennyiségű fotót, videót, zenét, sok bájtnyi dokumentumot nem tudunk rá menteni. Ezért is javasolják inkább otthoni használatra.

Ahhoz viszont, hogy megnézzünk rajta egy filmet, vagy zenét hallgassunk a konyhában főzés közben: tökéletes. Van beépített hangszórója, de vehetünk hozzá egy Bluetooth-os headsetet vagy hangszórót is, így nem fog mást zavarni, ha az ebédkészítés során a kedvenc előadónkat hallgatjuk.

A tablettel egyébként fotókat is készíthetünk, sőt videóchatelésre is alkalmas. Hátul egy 13 MP-es kamerát találunk, amelyet kiegészít egy Dual LED vaku, a HDR és panorámamódok is támogatottak. A szelfikamera 8 MP-es.

Van még GPS, iránytű, giroszkóp és magasságérzékelő is beépítve az eszközbe, a gyerekek szeretik felfedezni ezeket az érdekességeket.

Kinek ajánljuk a készüléket?

Azoknak, akik otthoni szórakozáshoz keresnek egy mobiltelefont kiegészítő eszközt – például játékra, zenehallgatásra, levelezésre, böngészésre használnák. A közösségi média posztjai is jobban olvashatók egy szélesebb kijelzőn.

A konyhai elfoglaltságok során meghallgathatjuk a soron következő podcastot, ha van egy ilyen tabletünk. De akár tornázás közben is szólhat erről a motiváló zene. Valójában számtalan olyan eset van, amikor hasznunkra lehet a Xiaomi Pad 5. A CoolMobile.hu oldalán részletes leírást is olvashatunk erről a termékről.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.