akkumulátoros fűkasza

Ahol a fűnyíró már nem segíthet, ott valószínűleg egy akkumulátoros fűkasza lesz a megoldás. A kérdés már csak az, hogy mikor számít előnyösnek az akkumulátoros fűkasza használata a hagyományos, vezetékes és benzinmotoros változatokkal szemben?!

Hol szeretnénk használni az akkumulátoros fűkaszát?

Ez az első kérdés, amit vásárlás előtt fel kell tennünk magunkban. A házkörüli munkák során tökéletes és egyszerű megoldást jelent, mivel csendesebb, mint egy benzines, sokkal kevesebb karbantartást igényel és nem kell a vezetékkel sem bajlódni nyírás közben.

A mai modern modellek már komoly teljesítménnyel rendelkeznek, ezért a keményebb, fás szárú növények aprítására is alkalmasak, akár egy vágótárcsa kíséretében is, hogyha a damil már nem bizonyul elégnek.

Nemcsak a technológiák között lényeges különbséget tenni, hanem a fűkasza és a szegélyvágó között is, ugyanis vannak bizonyos átmenetek a kettő között. Végül is ez lehetővé teszi a személyre szabott választást, így pontosan olyan teljesítményű gépet vásárolhatunk, amilyenre szükségünk van. Felesleges azonnal a legnagyobb teljesítményű változatra lecsapni, ha úgysem használjuk ki a ház körüli munkák során.

Akkumulátoros fűkasza hasznos funkciókkal

Mindamellett, hogy kevesebb karbantartást igényel, egyszerűbben üzemeltethető és csendesebb, számos hasznos funkció teszi még kézenfekvőbbé a használatát. Ott van például a teleszkópos tengelyszár, amivel mindenki beállíthatja a testmagasságához a gépet. A könnyed kialakítás kényelmes használatot tesz lehetővé.

Továbbá a modernebb változatokon automatikus sebességállításra is van lehetőség. Hasonlóan más szerszámgépekhez, ebben a szegmensben is praktikusnak számít a lágyindítás funkció, vagy az akkus gépekre jellemző LED töltöttségiszint jelző.

A visszarúgás elleni védelem azonnal leállítja a gépet, amikor a forgási sebesség hirtelen lelassul. Továbbá hasznos, ha az adott modell víz és porálló burkolattal rendelkezik.

Mindez szép és jó, de mi van, ha lemerül az akkumulátoros fűkasza?

Nem nagy megfejtés, bizonyára fel kell tölteni. De, ha van kéznél egy pót akku, akkor nem kell leállni a munkával, csak arra az időre, amíg kicseréljük a lemerült egységet és behelyezzük a másikat.

Számos neves gyártó kínál gyorstöltőket, amikkel mindössze fél óra alatt feltölthető az akkumulátor. Teljesítmény tekintetében pedig a legmodernebb változatok már felvehetik a versenyt egyes benzinmotoros változatokkal is.

A ház körül, az udvar, a kert vagy az utcafront rendben tartása érdekében mindenképp előnyös választást jelent egy modern akkumulátoros fűkasza.

Kép forrása: Dreamstime.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.