quad

Egy csörlő hatalmas segítség lehet, ha járművünkkel nehéz terepen akadunk el. Éppen ezért nemcsak terepjárókon, de más járműveken, például quadokon is gyakran alkalmazzák őket. Egy kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy nem is érdemes elindulni nélkülük.

Hogy miért? Ebben a cikkben megmutatjuk azt, hogy miért tesznek jó szolgálatot a Maconwinch-nél is kapható elektromos csörlők, ha rendszeren közlekedünk nehéz terepen, és hogy miért fontos, hogy előre gondoskodjunk a segítségről.

Az elektromos csörlő az alapfelszereltség része

Azok számára, akik quaddal rendszeresen közlekednek nehéz terepen, az elektromos csörlők kulcsfontosságú kiegészítők. Olyanok, akár a bukósisak vagy az elsősegélycsomag. Ennek oka, hogy a nehéz terepen, erdei utakon és egyéb helyeken történő közlekedés közben könnyen elakadhatunk. Ilyen szituációban egy csörlő nemcsak hasznos, de nélkülözhetetlen és akár életmentő is lehet.

Amennyiben tehát nem szeretnénk, hogy a durva sár, a mély homok vagy egy meredek, sziklás út elvegye a kedvünket a quadozástól, érdemes már előre gondolni a segítségre. Szerezzünk be egy olyan csörlőt, ami méretének és kapacitásának köszönhetően is képes megbirkózni a kihívással.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csörlőt?

A tökéletes elektromos csörlő kiválasztása során fontos, hogy odafigyeljünk néhány dologra. A terepjárók esetében igényeinknek megfelelően sokféle hajtású, nagyságú csörlő közül választhatunk, hiszen kialakításuk lehetővé teszi a kényelmes szállítást. A quadok esetében azonban a jármű méreteiből fakadóan már jóval kisebb választék áll rendelkezésre.

Éppen ezért a kör meglehetősen leszűkül és a választás során csak a kisebb méretű, úgynevezett ATV elektromos csörlők jöhetnek csak szóba. Ezek közül érdemes mindig robusztus felépítésű, megbízható modellt választanunk. A piacon ismert márkák termékei ebből a szempontból tökéletesen teljesítenek, hosszú élettartamukat pedig az alacsony karbantartási igény mellett a gyártói garancia is szavatolja.

A választás során természetesen fontos, hogy a csörlő mérete mellett a teljesítményre is odafigyeljünk. Alapvetően elmondható, hogy ha egy quad nehéz terepen elakad, az ATV csörlők tökéletesen megfelelnek a mentés céljának.

Egy jó csörlő önmagában nem elég

Fontos tudni, hogy a csörlőn kívül több egyéb eszközre is szükségünk lesz. Mivel azonban egy quad nem rendelkezik a terepjárókhoz hasonló, méretes csomagtérrel, ezért érdemes egy könnyebb csörlőcsomag összeállítása mellett dönteni, amely a nevezett eszközön kívül mindenképp tartalmaz:

  • egy fém seklit,
  • egy favédő hevedert,
  • fordítócsigát,
  • csapódásgátlót
  • és védőkesztyűt is.

Amennyiben elfér, egy kötélvéget is érdemes magunkkal vinni. Ezzel a csörlőnket akár egy másik járműhöz is csatlakoztathatjuk, ha nem találunk megfelelő fát a közelben. A Maconwinch webáruházában a kiváló minőségű elektromos csörlők mellett a nélkülözhetetlen kiegészítőket is megtalálhatjuk.

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.