kisasztal

A kisasztalok általában a nappali részét képező bútordarabok. Hasznosak és szépek is egyben, a különleges formájú modellek érdekes hatást kelthetnek a szobában. Bár funkciójukat tekintve a tárolás a fő szempont, sok helyen mégis inkább a dekoráció részét képezik ezek a kiegészítők.

Általában a kanapék és a székek között helyezzük el ezeket a praktikus tárolókat, melyek apróságok, kávéscsésze, szemüveg, könyvek tárolására kiválóak. Elsöprő mennyiségű és stílusú kisasztalból választhatunk a mömaxnál, ezért a döntés is nehézségekbe ütközhet.

Mindezért próbálunk cikkünkben néhány ötletet bemutatni, amik elősegítik a legmegfelelőbb kisbútor kiválasztását.

Dísztárgy vagy bútordarab

Mielőtt beleugranánk egy meggondolatlan vásárlásba, érdemes néhány szempontot figyelembe venni a kisasztal választásakor. Először határozzuk meg a tárgy funkcióját, hiszen vannak, akik valóban asztalként kívánják használni, mások azonban inkább dísztárgyként a dekoráció részeként használják.

Minderre azért van szükség, mert például ha poharak, üvegek kerülnek a felületre, érdemes ennek megfelelő anyagból készült asztallapot választani, mely könnyen tisztítható, esetleg vízálló. Arról is döntenünk kell, hogy fiókos vagy polcos kombinációjú modellt veszünk-e, főleg annak fontos ez a kérdés, aki inkább tárolásra használja a bútordarabot.

Funkcióhoz igazodva

Nem minden otthonban van helye egy kisasztalnak, vagy legalábbis egyes típusokat nem feltétlenül érdemes választani. Például a kisállatokat tartók vagy kisgyermekes családok esetében jobb a masszív szerkezetű, egykönnyen nem felborítható változatok mellett voksolni, így a véletlen balesetek elkerülhetőek.

Akik a kanapé mellett azért tartják a kisasztalt, hogy arról tudjanak falatozni, számukra javasolt a peremes asztallap, így kevésbé van esély arra, hogy az étel vagy a poharak lecsússzanak a felületről. A négyzet alakú felső részen több tárgyat tudunk elhelyezni, illetve a szobasarokba rakva tökéletesen kitölti a teret.

Stílusos kisasztalok

Bármilyen lakberendezéssel foglalkozó magazint megnyitva rögtön szembetűnik, hogy a kisasztalok a kanapé mellett állnak, megvilágításukat pedig egy állólámpa segíti elő.

Ahhoz, hogy idilli legyen az összkép, ügyeljünk arra, hogy a kanapé vaskosságát hosszú lábakon álló kisasztallal tudjuk kiegyensúlyozni, míg ha a székek mellé állítjuk a tárolóelemet, ott lehet a robusztusabb, lábak nélküli változat.

Minden esetben pár centivel alacsonyabb magasságú legyen a kisasztal, mint a körülötte álló bútordarabok. Az állólámpa foglalja ezt az egészet keretbe, hiszen az lesz a legmagasabb pontja a berendezésnek.

Ügyeljünk arra, hogy a szoba stílusának egységét ne bontsuk meg egy különleges kisasztallal csak azért, mert beleszerettünk a boltban az egyedi formájába. A kiegyensúlyozott stílus érdekében inkább válasszunk a meglévő berendezéshez kiegészítő elemet.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.