kukorica

A megfelelő terményhozamot rengeteg dolog befolyásolja. A legtöbben a föld minőségére, az esőre és a napfényre, valamint az ideális körülményekre gondolnak. De mi történik akkor, ha a minőségi termést rossz gabonatárolókba tesszük?

A mezőgazdasági telepek többféle épülettel rendelkeznek, ahol találunk tárolókat, állatokat és drága gépezetet is. Ehhez hozzá kell adnunk a hazai hőmérsékletet, ami nagyon gyorsan változik, úgyhogy a meleg időben is bármikor érkezhet egy hidegfront. A hőingadozások napi szinten érzékelhetők, így a régebbi silók és magtárak megsínylik a rengeteg változást.

Az anyagi károk szinte garantáltak, legyen szó akár az állatokról, akár a terményekről, vagy éppen a gépekről. Hiába teszünk meg minden tőlünk telhetőt a minőségi munkáért, egy olyan apróság, mint a szigetelés, teljesen keresztül húzhatja a számításainkat. Pedig a megoldás nagyon egyszerű, és nemcsak a megelőzés, hanem az utólagos javítás is lehetséges.

A purhab a mezőgazdaságban is használható

Nagyon gyakori probléma, hogy a régi épületeknél megjelenik a nedvesség. Nem feltétlenül szivárgástól kell félni, az is lehet, hogy az esti páralecsapódás jut el a gabonáig, vagy az állatok etetésére szánt takarmányig.

Ilyenkor a nedvesség egyenlő a penésszel, ami azt jelenti, hogy hatalmas költségeink keletkezhetnek. Az épületeken sajnos régi tetőszerkezet szokott lenni, amit nem javítanak elég gyakran, így a csapadékvíz és a pára is könnyedén áthatol rajta.

A purhab azonban megoldja ezt a problémát. A legnagyobb előnye, hogy egybefüggő és homogén felületet képez, amin nem fog többé átjutni a víz. Ha egyszer felvisszük, akkor legalább egy évtizeden keresztül megfeledkezhetünk a javításokról és a karbantartásokról, mivel a poliuretán nem porlad, nem gyúlékony és nem veszít a formájából.

Ha a hőszigetelési tulajdonságait nézzük, akkor szintén meg fogunk elégedni vele, mivel a nap minden szakában optimalizálja a hőmérsékletet, miközben megszünteti a páralecsapódást.

A purhab előnyei

Több előnyét is megismerhetjük. Nézzük a legfontosabbakat:

Gazdaságos gyártási folyamat: a poliuretánt gyakran használják egyedi alkatrészek, prototípusok vagy ismétlődő, nagy sorozatban gyártott termékek gyártására. Ez a purhabnál is elmondható.

Rövid átfutási idő: a hagyományos hőre lágyuló műanyagokhoz képest a poliuretán viszonylag rövid átfutási idővel és jelentősen alacsonyabb költségekkel rendelkezik.

Penész ellenállás: a legtöbb poliéter alapú poliuretán megakadályozza a penészgomba kialakulását, így jól alkalmazható a hideg és a meleg környezetben.

Jó teljesítmény zord környezetben: A poliuretán nagyon ellenálló a szélsőséges hőmérsékletekkel szemben, ami azt jelenti, hogy a kedvezőtlen környezeti feltételek és számos vegyi anyag nem okoz az anyag lebomlását.

Összességében a purhab nagy kopásállósággal, kiváló teherbíró képességgel, színtartósággal és szélesebb keménységi tartománnyal rendelkezik, amit a gabonatárolók is meg fognak köszönni.

Kép forrása: Gob.mx

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.