görögszéna

Az egyik legrégebb óta alkalmazott, ősi gyógynövényünk, a görögszéna mag számos egészségügyi problémára kínálhat megoldást. Valójában ezen nem is csodálkozhatunk, a szóban forgó növény ugyanis példátlanul gazdag forrása a különféle vitaminoknak, illetve a szervezetünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlen tápanyagoknak.

A nagyszerű görögszéna mag, avagy a szebbik nem képviselőinek egyik legjobb barátja

A görög lepkeszegnek is gyakorta nevezett gyógynövény elsősorban – de nem kizárólagosan – a hölgyeknek nyújt előnyös felhasználást. A hagyomány szerint a gyógynövényből készített főzet segít a kismamáknak a tejkiválasztás serkentésében is.

Mivel közvetlen befolyást gyakorol a hormonokra, a menstruációs ciklus alatt is a hölgyek hű társa: csökkentheti a menzesz során tapasztalt alhasi görcsöket és rendszeresítheti magát a havi ciklust is.

A testépítők is kedvelik

Sokan úgy tartják, a görögszéna az izmok fejlesztésében is jelesre vizsgázik. Ezen tulajdonságának köszönhetően a profi testépítők étrendjének rendszeres és nélkülözhetetlen komponense.

A görög lepkeszeg fogyasztásával egyébként a vércukor- és a koleszterinszint is remekül kordában tartható, arról nem is beszélve, hogy a gyógynövényből készített tea a kellemetlen légúti megbetegedések esetén is gyógyírként szolgálhat.

Jótékony befolyása az emésztőrendszer működését is érinti, emellett pedig az étvágyat is javítja.

Néhány szóban a gyógynövény felhasználásáról

Ahogy azt a fentiekben említettük, a görögszéna magot főzetként, karakteres teaként is fogyaszthatjuk. Persze arról sem feledkezhetünk meg, hogy az aprócska magok – különösen azokat kissé megpirítva – által közvetített kulináris élmény is lehengerlő.

Sokan ugyanis fűszerként használják a konyhában a lepkeszeget, amelynek utánozhatatlan karaktere, markánssága remekül kiegészíti a rizses fogásokat, az indiai ételeket.

Minőség mindenek felett

Ha Ön is kedvet kapott a görög lepkeszeg nagyszerű hatásainak megtapasztalásához, a kiváló renoméval rendelkező Heavenuts webáruház palettájáról kitűnő ár/érték arányban rendelheti meg a népszerű produktumot.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.