robotfűnyíró

Amikor a hőségben vagy az esős napokon azt látjuk, hogy ismét le kellene vágni a füvet, sokakat elrettent a kertgondozás gondolata – hisz az izzasztó munka kellemetlen. A robotfűnyírók segítségével viszont megkönnyíthetőek a kerti teendőink. Nézzük, miért érdemes beruházni egy ilyen készülékre!

Előnyei

robotfűnyíró működése hasonló a robotporszívóéhoz: a kertben egy előre beprogramozott mintázat szerint fogják nyírni a füvet, ám azt egyenletesen és külön megerőltetés nélkül viszik véghez.

Ha nagyobb tárgyat érzékelnek maguk előtt, mint például egy fát vagy virágoskert kerítését, akkor megállnak előtte és irányt változtatnak – ez a beépített szenzoroknak köszönhető. Ettől függetlenül a mozgatható, kisebb kerti játékokat érdemes elpakolni az alkalmazása előtt.

Az egyszerű, telefonos applikáción végezhető beállításoknak köszönhetően játszi egyszerűséggel lehet beállítani, hogy hol és mekkora méretben vágja le a füvet az eszköz.

A legtöbb önálló akkumulátorral működik, ezáltal egy külön állomást érdemes kialakítani nekik a garázsban vagy a fészerben, ahol tölthetik magukat. Egy benzines és hagyományos fűnyíróhoz képest sokkal energiatakarékosabb választás.

Halkságban is bőven lekörözik a klasszikus típusokat, mivel legfeljebb annyira hangosak, mint egy légkondicionáló gép. Ha pedig elkezdene cseperegni az eső, a beépített szenzoroknak köszönhetően azonnal és önállóan visszamennek a töltőállomásra.

A kert mérete

Legyen picike vagy hatalmas a kertünk, egy robotfűnyíró számos előnyt tud adni a heti kertészkedés során. A beszerzése hasonló ahhoz, mint amikor otthonra választunk egy hajnyírót: egyszerűen és gyorsan tudjuk vele kezelni az érintett területeket, ráadásul hosszútávon költséghatékony is.

Amennyiben sűrűbb vagy magasabb gyepet kell ápolni, érdemes ahhoz méretben is passzoló robotfűnyírót választani, míg a kisebb növényzetet egy jó teljesítményű, ám méreteiben apróbb robotfűnyíróval is könnyedén le lehet vágni.

Rankito.hu összegyűjtötte a legjobb robotfűnyírókat és további hasznos szempontokkal segítik megtalálni az ideális eszközt – érdemes szétnézni a honlapjukon még ma!

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Piotr Wawrzyniuk

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.