terasz

Az asztal a kert felszerelésének egyik legfontosabb eleme. Tudatosan válasszuk ki, és kizárólag minőségi megoldásokat vegyünk figyelembe – csak így tudhatjuk biztosan, hogy tökéletesen elégedettek leszünk majd a termékkel.

Nem tudja, milyen szempontokat vegyen figyelembe a vásárlásnál? A VidaXL termékeinek minősége annyira várakozáson felüli, hogy már csak a dizájnra kell figyelmet fordítania. Tekintse meg a kínálatunkban szereplő izgalmas kerti asztalokat.

Klasszikus és modern bútorok – mi a különbség?

Miben különböznek a hagyományos kerti asztalok a modern, korszerű termékektől? Az első és legszembetűnőbb különbség a formatervezésükben rejlik. Ez azonban nem az egyetlen dolog, amire figyelnünk kell. Nem hagyhat hidegen a funkcionalitásuk sem, hiszen a klasszikus megoldásokban ritkán találunk különböző kényelmes és funkcionális tárolórekeszeket, fiókokat.

A következő kérdés az, hogy milyen alapanyagból készült az adott bútor. A klasszikus stílusú kerti asztalok anyaga általában a fa, amelyet fém rögzítőelemek tartanak össze. A korszerű kerti asztalok esetében sokszor találkozhatunk stilizált műanyaggal, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kombinálhatjuk egymással a stílusokat. A fehér színű minimalista teraszasztalok remekül illenek egy klasszikus kertbe, amelynek eleganciát kölcsönöznek, főleg ha a kert vagy a terasz nem túl nagy méretű.

Fából készült kerti asztal – előnyök és hátrányok

A természetes fából készült bútoroknak mindig is volt egy fontos előnye – tartós és szép, és bármilyen típusú kertbe illik. A harmóniát, amelyet ez a fajta anyag a növényekkel teremt, semmilyen más bútor nem tudja megváltoztatni, de…

A természetes fából készült kerti bútorokat időről időre fel kell frissíteni és impregnálni kell, hogy megőrizzék gyönyörű színüket és textúrájukat. A faasztal bárhol elhelyezhető a kertben, de ne feledje, hogy meg kell védeni az alapját. A legjobb, ha inkább betonlapokra vagy járdalapokra helyezi, mint nedves fűre vagy talajra. A nedvességnek kitett fa sokkal gyorsabban romlik – például törékennyé válik.

Az asztal ilyen módon történő stabilizálása kényelmesebbé teszi az asztal használatát is, mint egy egyenetlen gyep. A kerti asztalnak nem feltétlenül csak a szokásos anyagokból kell készülnie. Sikeresen használhat betont, kerámiát, márványt vagy más anyagot a létrehozásához.

Fontos, hogy ne csak a ház tulajdonosainak ízléséhez illeszkedjen, hanem funkcionalitásával lehetővé tegye a szabadidő kellemes eltöltését a szabadban.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.