poloskairtás

Úgy tűnik, hogy a poloskákról lassan megfeledkezünk, pedig egyre több házban és lakásban jelennek meg. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor a szállodák is meg szoktak küzdeni velük, ami néha azt jelenti, hogy a bőrönddel együtt visszük be őket a lakásba, ezért érdemes nekik is felkeresni egy szakértőt, például az eurokartevoirtas.hu-n poloskairtás szolgáltatással foglalkozó céget.

Hogyan lehet megtalálni az ágyi poloskákat?

Ahogy mindig, most is az a legjobb, ha időben észrevesszük a fertőzést, még mielőtt nagyobb baj lenne belőle. Egy kisebb fertőzés kezelése, bár kellemetlen, sokkal olcsóbb és egyszerűbb, mint ugyanannak a fertőzésnek a kezelése, miután az elterjedt.

A kisebb fertőzéseket azonban sokkal nehezebb megtalálni és helyesen azonosítani. Más rovarok könnyen összetéveszthetők a poloskákkal, ami tovább nehezíti a dolgunkat.

Ha nem azonosítjuk megfelelően a poloskafertőzést, akkor több idő áll a rendelkezésükre, hogy átterjedjenek az otthonunk más területeire, vagy beköltözzenek valaki más otthonába, és új fertőzést indítsanak el.

A bőrön lévő csípések nem jelentenek biztos jelzést a poloskafertőzésre. A poloskacsípések más rovarok, például szúnyogok vagy bolhák csípéseihez, kiütésekhez (ekcéma vagy gombás fertőzések), sőt csalánkiütéshez is hasonlíthatnak.

Emellett vannak, akik egyáltalán nem reagálnak a poloskacsípésre. A lehetséges fertőzés azonosításának pontosabb módja a poloskák fizikai jeleinek keresése.

Takarításkor, ágyneműcserénél keressük a következő jeleket:

  • Rozsdaszínű vagy vöröses foltok a lepedőkön vagy a matracon, amelyeket az összezúzott poloskák okoznak.
  • Sötét foltok, amelyek poloskaürüléknek minősülnek, és úgy futhatnak a szöveten, mint egy filctoll.
  • Apró (kb. 1 mm-es), világossárga színű tojások és héjak, a rovarok bőre, amelyet növekedésük során megváltoztatnak.
  • Élő poloskák.

Miért lehetnek poloskák a lakásban?

A poloskafertőzés egyik fő oka a háziállatok és a háziállatoknak a bútorokon vagy az ágyban történő alvásuk, mivel ezek a rovarok gyakran másznak fel macskákra, kutyákra és más állatokra, hogy azok vérével táplálkozzanak. A fertőzés külföldi utazás következtében is előfordulhat.

Ha nem iparosodott, kevés higiéniai ellátással rendelkező területekre utazunk, fennáll a veszélye annak, hogy ezek a kis élőlények bemásznak a csomagjainkba, és hazatérnek velünk.

Mit csináljunk a csípésekkel?

A poloskák emberi vérrel táplálkoznak (mi pedig rovarokkal ?!), általában éjszaka. A nyáluk véralvadásgátlót tartalmaz, amely lehetővé teszi számukra, hogy addig legyenek rajtunk, amíg jóllaknak. Ezután visszamennek a rejtekhelyükre, hogy másnap megismételjék a folyamatot.

Amikor ezek a rovarok megcsípnek minket, egy kis, enyhén emelkedett, vörös folt keletkezik a bőrünkön, ami viszketést okoz. Nagyon fontos a harapás kezelése, mivel komolyabb kellemetlenségeket okozhat. Mossuk le a csípést szappannal és vízzel, és a lehető leghamarabb keressük fel a háziorvosunkat antihisztamin adására.

Hogyan lehet megszabadulni az ágyi poloskáktól otthon?

A ház és a bútorok alapos porszívózása általában nagyon jól működik. Egy másik módszer, amely hatékony lehet, ha gőzt használunk az érintett területeken, vagy kitesszük őket a napra, mivel ezek a rovarok nem tűrik a magas hőmérsékletet vagy a nagyon alacsony hőmérsékletet, ezért hideggel is próbálkozhatunk.

Egy zsúfolt otthonban a poloskáknak több helyük van elrejtőzni, így nehezebb megtalálni és kezelni őket, ezért egy alapos takarítás is segíteni szokott. Most jött el az ideje annak, hogy megszabaduljunk a felesleges kacatjainktól.

Amennyiben elkészültünk a takarítással, akkor a rendet muszáj fenntartani. Nem szabad az ágyneműt hetekig használni, csak a rendszeres mosás fogja távol tartani a betolakodókat. Figyeljünk arra is, hogy a poloskák lehet, hogy éppen a szennyestartóban bújnak el, hiszen oda tesszük a szennyesünket.

Amikor leállt a mosógép, akkor teregessünk a napon, hogy még kevesebb esélyük legyenek ellenünk. A meleg napsugarakat nem szeretik, így frissen mosott és tiszta lepedővel fogunk tudni pihenni az este.

Vannak más házi készítésű szerek is, amelyek segíthetnek megszabadulni ettől a kártevőtől, például a kurkuma fűszer használata. Antimikrobiális hatóanyagot tartalmaz, amely megfosztja ezeket a rovarokat az oxigéntől. Próbáljuk meg bedörzsölni egy kicsit a fertőzött matracot.

Egy másik orvosság, amely működhet az ágyi poloskák ellen, a borsmenta- vagy levendulaolaj, mivel a borsmenta- vagy levendulaolaj szaga allergiát okoz az ágyi poloskáknál. Ugyanez a módszer alkalmazható más fűszerekkel, például a szegfűszeggel is, amelynek szintén erős szaga van.

Ha ez mégsem lesz eredményes, akkor kipróbálhatunk különböző kémiai rovarölő szereket, de ez a rendszer mérgező volta miatt veszélyes és káros lehet az egészségre, ezért jobban járunk, ha szakemberhez fordulunk.

Mindezek a tippek segíthetnek abban, hogy kordában tartsuk vagy kiirtsuk ezeket a bosszantó kártevőket. A legpraktikusabb és leghatékonyabb megoldás azonban az, ha egy olyan céghez fordulunk, ahol a szakemberek csapata gyorsan leküzdi a fertőzést, hogy egyszer és mindenkorra megszabaduljunk a bosszantó poloskáktól.

Kép forrása: Eurokartevoirtas.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.