szoba

A távmunka már régóta nem számít különcségnek, és már rég nem úgy tekintünk az így dolgozókra, mint akik „otthon ülnek és csinálnak valamit”, hanem szerencsés embereknek tartjuk őket, akik időt, energiát és pénzt takarítanak meg, ingázás nélkül. A távmunkához azonban megfelelő körülményekre van szükség.

Hogyan készítsünk otthoni irodát? Hogyan lehet úgy szétválasztani, hogy a munka kényelmes legyen, de ne akadályozza a háztartás többi részét?

Hol és hogyan rendezzük be az otthoni irodát?

Ideális esetben a házban vagy a lakásban egy külön helyiséget használunk irodának. Sajnos ez nem mindig lehetséges, ezért más megoldások után kell nézni. Ha a munkaterületet a nappaliban lesz kialakítva, íróasztalt és megfelelő széket kell vásárolnunk.

Nem kell azonban tipikus irodabútort beszerezni, érdemes inkább olyan kényelmes darabot találnunk, amely dekoratív funkcióval is rendelkezik. Célszerű az otthoni irodát például egy sarokban, a helység nyugodt területén kialakítani, ahol magunkban lehetünk.

Ahhoz azonban, hogy a háztartás többi tagja ne egy iroda várótermében érezze magát, érdemes gondoskodni a megfelelő dekorációról. Segítségünkre lehetnek a gyönyörű vászon fotóképek, amik izgalmasan díszítik fel otthoni irodáját, és egyben – belsőépítészet többi részéhez illeszkedve – a nappali szerves részévé teszi.

De milyen vászon fotókép lesz a legjobb az otthoni irodába? Ezen a ponton nehéz konkrétumokat mondani, mivel sok múlik a nappali stílusán. Érdemes azonban olyasmire összpontosítani, ami a munka jellegét és a belső tér stílusát egyaránt ötvözi, például egy építész számára érdekes lehet egy épületet ábrázoló vászon fotókép, míg egy angoltanárnak egy angol telefonfülke vagy londoni busz. Az ilyen dekorációk a modern nappali érdekes díszei is lesznek.

Üvegképek otthoni irodába

Ha elegáns irodahelyiséget szeretne otthonában kialakítani, vonzók lehetnek a stílusos üvegképek. A minták itt is tetszőlegesek, bár célszerű olyat választani, ami a szakmáját és a stílusát is ötvözi a belső kialakításban.

Az üvegképek főleg kis helységekben mutatnak jól, mivel kissé visszaverik a fényt, ami optikailag nagyobb tér illúzióját kelti. Mindenekelőtt azonban nagyon különlegesen néznek ki.

Otthoni irodája díszítésekor ne feledkezzen meg a növényekről! A „zöld foltra” vetett pillantás pihenteti a számítógép képernyője előtt megfáradt szemet.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.