igényesen berendezett kert

Nagyon fontos a kert megfelelő rendben tartása, ugyanis ez nagyon sokat elárul otthonunkról, személyes igényességünkről, vagy cégünk profiljáról. Akár magánszemélyként, akár vállalkozásként szeretnénk a kertünket rendben tartani – nagyon fontos a megfelelően igényes kialakítás és rendezettség.

Hogyan és hol találhatunk jó kertészt, és mi alapján érdemes szakembert választani? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Mi a kertész feladata?

A kertészeti munkatárs feladata, hogy a kertünket gondozza – elvégezze az ültetési, kapálási munkát, a locsolást és gazolást szakszerűen elvégezze, valamint, hogy az ültetendő növényeket, fákat, cserjéket a megfelelő helyről beszerezze. A pontos megbízás persze mindig az aktuális feladat függvénye.

Hol találhatunk megbízható munkaerőt?

Az interneten keresgélve számos honlapon találhatunk szakembereket. Nagyon fontos, hogy kizárólag megbízható értékelésekkel ellátott szakembert találjunk az adott feladatra, munkára. Ezért érdemes lehet egy olyan portálon keresni, ahol értékeléseket tehetnek közzé a felhasználók – tekintsük csak meg a SzakiWeb kertész kínálatát városok szerint.

Mennyiért vállal munkát óránként a szakember?

Ez mindig attól függ, hogy kit kérünk fel a munkára, és mi lenne a feladat, de általában óránként 2-3000 Ft-ért szoktak különféle munkákat vállalni a szakemberek. Az agglomeráció függvényében is eltérést mutathatnak az árak, Pesten például magasabb áron dolgoznak a szakemberek.

Milyen szerszámokra lesz szükség?

Sokféle eszközre szüksége lehet egy jó kertésznek – ilyen például az ágvágó, metszőolló, különféle kések, kötözőanyag, gereblye. Mindegyik esetén kiemelten fontos, hogy az jó minőségű és éles, rozsdamentes szerszám legyen.

Ne felejtsük el, hogy a szerszámok biztosítása a szakember feladata lesz, nem a miénk. Természetesen megkérdezhetjük őt, hogy pontosan milyen eszközökkel rendelkezik, de talán az a legjobb megoldás, ha megkérjük, hogy saját szerszámokkal dolgozzon – hiszen, így az amortizáció is az ő szerszámait fogja érinteni.

Vállalkozásként is fontos lehet kertészt fogadni?

kertészt találni

Kép forrása: Pxhere.com

Sokan szokták feltenni a kérdést, hogy vajon vállalkozásként, cégvezetőként érdemes lehet-e kertészt fogadni? Fontos-e az, hogy az irodai helység előtt található kert rendezett, igényes és tiszta legyen?

Ez rendkívül fontos, hiszen az üzleti partnereink nem fognak minket komolyan venni, ha igénytelen, piszkos, rendezetlen a környezet. A legkomolyabb üzletfeleknél ez is számít a kiválasztási és tárgyalási folyamat során.

Akár szemlélhetjük a kérdést más szemszögből, aspektusból is – a saját kertünket is rendbe rakathatjuk egy jó kertésszel cégvezetőként, hiszen, fontos, hogy az alkalmazottaink fel tudjanak nézni ránk.

Milyen személyiséget igényel ez a munka?

A sikeres munkavégzés nyugodt, higgadt személyiséget igényel, valamint igényes munkavégzést, általános odafigyelést. Ezen felül, arra lesz szükség, hogy képesek legyünk nyugodtan és személyesen odafigyelni mások igényeire, kéréseire, és hogy figyelemmel kísérjük az időjárást.

A hulladékot is el fogja szállítani a szakember?

Ha megkérjük rá, akkor egészen biztos, hogy el fogja szállítani, erre érdemes lehet nylon zsákokat és zacskókat használni, a szelektív hulladékgyűjtés egy nagyon fontos szempont lehet minden megrendelő számára.

Szerencsére a kertészeti hulladék biológiailag lebomló – természetesen, csak abban az esetben, ha nem használt senki durva vegyszereket a munka során.

Összefoglalás

A kertészeti munka értékét nem érdemes alábecsülni. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy pontosan hogyan kell jól, igényesen rendezni a kertünket. Amennyiben nem vagyunk biztosak a szakmai tudásunkban, érdemes lehet külön szakembert keresni a feladatra, vagy kiszervezni ezt a munkát.

Képek forrása: Pxhere.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.