A vállalatok megítélésében manapság egyre nagyobb szerepet kap a környezethez való hozzáállás: azok a cégek, akik konkrét lépéseket tesznek a fenntarthatóság érdekében, sokkal pozitívabb benyomást keltenek, mint erre nem figyelő versenytársaik.
A fenntarthatóságban nagy szerepe lehet a céges összejöveteleken felszolgált fogásoknak vagy a különféle bekészítéseknek is: már van lehetőség húsmentes opciók rendelésére, ami hozzájárulhat a cég ökológiai lábnyomának csökkentéséhez.
Húsmentes ételekkel a környezetért
A húsiparnak óriási szerepe van a klímaváltozásban, ezért is szorgalmazzák egyre többen a döntően húsmentes étrendet – olvashatjuk az Ordit.hu cateringcég egyik bejegyzésében.
A húsmentes fogások előnyben részesítése hosszú távon jelentősen csökkentheti egy vállalat ökológiai lábnyomát, hiszen a növényi alapú ételek előállítása összességében kevesebb víz és energia felhasználását igénylik.
Mindezeken felül fontos említeni, hogy ezzel a megoldással az üvegházhatású gázok kibocsátása is alacsonyabb, továbbá az állatok szenvedése is elkerülhető.
A húsmentes ételekkel az egészséges életmódot is támogatjuk
A húsmentes hidegtálak döntően zöldségekből, gabonákból állnak, melyeknek remek hatása van az emésztésre és az általános testi egészségre is. Egészséges munkavállalókkal a cégünk is hatékonyabban fog működni, így érdemes támogatni őket étkezés terén is: húsmentes opciókkal energikusabbak lehetnek, és a közérzetük is javulhat.
Egy elfogadó vállalathoz remekül passzolnak a húsmentes fogások
Számos oka lehet annak, ha valaki nem fogyaszt húst: egyesek az állatkínzás elkerülése miatt választják ezt az étkezési formát, mások pedig az egészséges életmód miatti elkötelezettségük okán. Ezek mellett viszont lehetnek vallási okok is a háttérben.
Akármelyik ok kapcsán választja valaki a vegetáriánus vagy vegán étrendet, nagyon pozitív benyomást kelthetünk a dolgozókban, ha rájuk is odafigyelünk, és elkerülhetjük, hogy a céges étkezések alkalmával kirekesztve érezzék magukat.
A vállalat büdzséjére is jó hatással lehet a húsmentes étkezés
Az állati eredetű ételek alapanyagai és elkészítési költségei gyakran magasabbak, mint a növényi opcióké, ezáltal anyagi értelemben is jó megoldás lehet a húsmentes lehetőségek rendelése. Bár egy-egy fogás esetén a különbség nem számottevő, egy teljes rendezvény lebonyolítása alkalmával szemmel látható lesz az összegbeli eltérés.
Pozitív megítélés a partnerek és munkavállalók részéről
Ahogy arról a bevezetőben is szó volt, a környezettudatos hozzáállás és fenntarthatóságra való törekvés ma már nagyon sokat jelent egy cég megítélése során. Legyen szó akár partneri kapcsolatokról, akár a dolgozók általi megítélésről, a fenntartható lépéseket mindenki pozitívan értékeli.
Ha szeretnél nyitni a környezettudatosság felé, remek kezdőlépés lehet a húsmentes, egészséges ételek felszolgálása a céges rendezvények alkalmával.
Kép forrása: Shutterstock.com
Hirdetés (X)