mosdószekrény

Van egy olyan bútor, amely még a legkisebb fürdőszobából sem hiányozhat, ez pedig a mosdószekrény. És bár amennyire kicsi, annál nagyobb szerepet tölt be, hiszen praktikus tárolóhelyként is funkcionál. De milyet érdemes választani? Ehhez hoztunk most segítséget!

A mosdószekrény szerepe a fürdőszobában

A mosdó alatti szekrény nem hiányozhat a fürdőszobából, hiszen fontos esztétikai szerepe van: eltakarja a lefolyócsövet, de ugyanakkor kiváló tárolóhely is.

A bútor kiválasztásához segítséget jelenthet, ha szétnézünk egy olyan lakberendezési áruházban, ahol többféle modell közül is lehet választani. A Homelux mosdószekrény kínálata tökéletes erre, hiszen itt nagyon jó minőségű, ugyanakkor stílusban és színben eltérő darabokat találunk.

Szerencsére a keresés során a szűrőfeltételek beállítása is lehetséges, így akár perceken belül megtalálhatjuk azt a mosdószekrényt, amelyre vágyunk. És hogy mi alapján döntsünk? Nos, ez már kicsit nehezebb kérdés.

Figyelembe lehet venni a színt, a stílust, a mosdószekrény alapanyagát, a tárolóhelyek számát, de azt is, hogy az ajtós vagy a fiókos változat-e a praktikusabb a számunkra. Sőt, ha erre van igény, akkor olyan típus is rendelkezésre áll, amelyet két mosdóhoz terveztek.

1. szempont: A méret és hely

Természetesen először azt kell tisztázni, mekkora hely áll rendelkezésünkre, hiszen sok esetben nincs mód széles mosdószekrény beépítésére. A Homeluxnál a legpraktikusabb darabokat is megtaláljuk ebből a szempontból, nem egy olyan modell kapható náluk, amelyet kimondottan panellakásba terveztek.

De ha nagyobb a tér a fürdőben, akkor élhetünk a lehetőséggel, és választhatunk dupla mosdószekrényt is, akár a most divatos, pultra szerelhető mosdókagylókkal. Ez a kialakítás igazán nagyszerű egy modern fürdőszoba esetén.

2. szempont: A stílus

Ha pedig már a stílusnál tartunk, akkor a következőket tanácsoljuk: mindig az adott helyiségbe illő modellt válasszunk. Például, ha minimalista stílusú a fürdőszoba, akkor lehetőleg fekete vagy fehér színű darabot szerezzünk be, míg egy romantikus vagy vintage fürdőbe egy klasszikusabb, faajtós szekrény lesz a megfelelő.

De ide tartozhat az a kérdés is: lábakon álló vagy a földre helyezett, netán falra szerelhető modellt válasszunk-e? Nézzünk szét a kínálatban, képzeljük el, melyik mutatna a legjobban a fürdőszobánkban.

3. szempont: A bútor anyaga

A fürdőszobai bútorok gyártói eleve olyan alapanyagot használnak, amely ellenáll a párás levegőnek, strapabíró. Érdemes azonban a takarítás szempontjából is megvizsgálni a kérdést: könnyen tisztítható mosdószekrényt válasszunk, hiszen a mosdó területe az egyik legforgalmasabb hely a fürdőben, gyakran kell majd itt törölgetnünk.

4. szempont: Funkcionalitás

Gondold át, mit fogsz tárolni a szekrényben! Ha mosószereket, takarítószereket, akkor az ajtós, ha törölközőket, piperecuccokat, akkor a fiókos változat lesz a jobb. Persze további praktikus kiegészítőkkel is bővülhet a bútorzat: a Homeluxnál fali szekrények, polcok is beszerezhetők.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.