kertészkedés

Internet nélkül a mai kor embere talán élni sem tudna. Bármire is legyen szüksége (termék, szolgáltatás, információ), szinte kivétel nélkül az online térben keres megoldást. Elengedhetetlen tehát, hogy bármilyen vállalkozásba is kezdünk, megjelenjünk különböző online felületeken.

Csak rajtunk áll, hogy mibe vágjuk a “fejszénket”: weboldalt, blogot vagy közösségi média profilt hozunk létre, netalán mindet párhuzamosan. A lényeg: legyünk elérhetőek online!

Hogyan kezdjünk neki?

kertészkedés

Kép forrása: Pexels.com

Kertészként talán eszünkbe sem jut az online megjelenés, pedig elengedhetetlen, ha szeretnénk vállalkozásunkat fejleszteni. A potenciális vásárlók közvetlen bevonzása csupán elenyésző része annak a forgalomnak, amelyre szert tehetünk az adott felületeken.

A kulcs a sikerhez a megfelelő tartalom gyártása. Az online jelenlét nem működhet, vagy legalábbis semmi értelme tartalom nélkül. Készüljünk fel tehát, hogy ez nem az a dolog, amit útjára indítunk és aztán működik magától.

Napról napra, hétről hétre energiát kell bele fektetni, azonban hosszú távon mindenképp megtérül! Egyre többen fogják követni az oldalunkat, olvasni a tartalmainkat, és ezáltal tudomást szerezni rólunk.

  • Közösségi média profilt létrehozni talán a legegyszerűbb. Üzemeltetni azonban, követőket és reakciókat szerezni talán a legnehezebb. Érdemes a rövid olvasmányos posztokat és még inkább a videós tartalmakat előnyben részesíteni. Nem csupán a felhasználók, de az oldal algoritmusa is jobban preferálja, ezáltal lehetőséget nyújt, hogy minél többen láthassák megosztásainkat.
  • Blogolásba kezdeni első ránézésre egész könnyed, azonban idővel rájövünk, hogy ha jól és hatékonyan szeretnénk csinálni, több mint egyszerű. Nem elég csupán “papírra” vetni gondolatainkat, mindezt úgy kell megtennünk, olyan témában és stílusban, amit szívesen olvasnak mások is. Kertészként miről is írhatnánk? Növénygondozásról, kerti teendőkről, gyógynövények hatásairól, fűszernövényekről, hasznos tippekről és tanácsokról akár kezdőknek…És a lista még közel sem teljes. Eresszük szabadjára fantáziánkat, és írjunk!
  • A weboldal készítés csínját bínját elleshetjük az internetről, megvalósíthatjuk mi magunk is akár WordPress segítségével, vagy találhatunk szakértőket, azonban hosszú távon ez a megoldás igényli a legtöbb energiát. A Google algoritmusa az egyik legösszetettebb, így a találati lista élére kerülni nagyon sok időbe telhet. Érdemes utána olvasni, mit hogyan érdemes csinálni, röviden azonban a lényeg a felhasználóbarát kialakítás, és a tartalom!

Miért éri meg online is jelen lenni?

  • Költséghatékony: Kisvállalkozóként fontos szempont bizonyára, hogy minél kevesebb marketingköltség merüljön fel, azonban fontos a potenciális vásárlók gyűjtése is. E kettő szempont közös megoldása az online jelenlét! Olcsó és hatékony. Persze ehhez néhány szempontot fontos betartani, de némi tapasztalattal könnyen boldogulni lehet.
  • Releváns információ: Az online jelenlét együtt jár azzal, hogy vásárlói visszajelzéseket, tanácsokat és kritikákat kapunk. Még ha elsőre ijesztő is, rá kell jönnünk, hogy rendkívül hasznos és releváns! Ezek által fejlődhetünk, javíthatjuk a vállalkozás hírnevét, ezáltal pedig bevételünk is növekedhet.
  • Gyors közlés: Bármit is szeretnénk a fogyasztók tudomására juttatni, a leggyorsabb mondja a közösségi média.
  • Versenyelőny: Ha jól csináljuk, előnybe kerülhetünk versenytársainkkal szemben! Egy jól működtetett blog, weboldal vagy közösségi média profil szimpátiát, ezáltal lojalitást válthat ki a vásárlókból.
  • Hirdetési lehetőség: A közösségi médiában való hirdetés az egyik legköltséghatékonyabb megoldás, hiszen precíz pozícionálás hajtható végre a rendelkezésre álló adatok alapján.
  • Extra bevétel: Az előző pont másik oldala. Ha rendelkezünk egy jó minőségű weboldallal, amelyet sokan látogatnak, fel fognak keresni egyéb vállalkozások, hogy hirdethessenek nálunk. Mivel ingyen senki nem tesz ilyet a másikért (ha csak nem jóbarátok), így könnyen extra bevételhez juthatunk az effajta együttműködéseknek köszönhetően.
kertészkedés

Kép forrása: Pexels.com

Az internet olyan fegyver, amit jóra és rosszra is lehet használni, de létezni nélküle már nem lehetne.
(Egri János)

Képek forrása: Pexels.com

Forrás: Rackhost.hu

Friss cikkek innen:Mozaik

Comments are closed.