kerti sütögető

A kerti sütögetők a családi és baráti összejövetelek egyik kedvelt helyszínei. Egyszerű kerti sütögetőnkben könnyedén elkészíthetjük kedvenc grillezett ételeinket a szabadban.

A téglából épült kerti sütögetőnk nemcsak hogy a kertünk díszévé válhat, de használata kényelmes is: a jó kerti grillező kialakítása ergonomikus, és mindenben használója igényeit tükrözi.

Ahhoz adunk cikkünkben ötleteket, hogyan lehet az ön kerti sütögetője is ilyen.

Téglából kerti sütögető ötletek

Egy kerti sütögető építése mindig azzal kezdődik, hogy felmérjük a megrendelő igényeit. Minél inkább tisztában van ezekkel, és minél pontosabban kitalálja, milyen kerti konyhát képzelt el, annál hamarabb nézegetheti kedvtelve a kész építményt az udvarán! Ezért az első ötletünk maga az ötletelés, és a következő tippek ebben segíthetnek.

Sokaknak tetszik, főként, ha kerti sütögetőről van szó, a tégla rusztikus, erőteljes stílusa. A mi kerti sütögetőink egyik legfontosabb alapanyaga, bár megjelenésében nagyon hasonlít a bontott téglára, valójában egy saját készítésű anyagunk, a Kemax kő. Érdemes ezzel tervezni, mert sokkal megbízhatóbb, mint egy bontott tégla!

A belső és a kerti konyhák kiegészítik egymást, ezért az utóbbi tervezése során fontos elemezni a kettő közötti kapcsolatot. Ha főzésről vagy szórakozásról van szó, hogyan fogják ezeket együtt használni? Milyen messze vannak egymástól, és milyen útvonalak kötik össze őket?

Készítsen közműtervet mind az elhelyezés, mind a költségek tekintetében! Tartsa szem előtt az alapvető gáz-, víz- és áramellátás legpraktikusabb elhelyezését vagy telepítését. Mivel általában nincs külső fal, a kerti főzőberendezések meghatározzák a teret.

Ehhez kapcsolódik a következő kerti sütögető ötlet is: az egyik szempont, amit nem szabad elfelejteni, a világítás. A mesterséges világítást jól kell megtervezni, mert fontos a főzéshez, emellett megváltoztathatja a térérzetet is. Biztosítson megfelelő munkavilágítást és derítőfényt a sötétedés utáni főzéshez és szórakozáshoz!

Továbbá ne feledkezzen meg a megfelelő számú konnektorról se! Nemcsak az esetleges hűtőhöz és egyéb konyhai gépekhez lesz rájuk szükség, de például a zenelejátszó készülékekhez is jól jön.

Kerti grillező ötletek

Ha kerti grill ötletet is szeretne, tehát akár teljes munkafolyamatokat kell tudnia ellátni a kerti konyhának, akkor az ergonomikus elrendezésre is érdemes ügyelni. Legyen a többi funkciótól elkülönülő helye a hűtésnek, a forró sütő-főző területeknek, a vizesblokknak és az előkészítésben szerepet játszó résznek is (pult és tárolás)!

Válasszon alacsony karbantartást igénylő anyagokat és berendezéseket, amelyek túlélik a szabadtéri konyha kihívásait! Ennek a nagy részét persze ránk bízhatja, de bármelyik kerti konyhában lehetnek olyan anyagok – például a tető héjazata –, amelyek kiválasztásához ez fontos szempont.

Fedett kerti sütögető

A szabadtéri szezont meghosszabbíthatja fűtőtestekkel, árnyékolóval és esővédővel. Helyezzen el árnyékos fákat, pergolákat és napellenzőket a főző- és étkezőhelyiségbe!

A kerti konyhának illeszkednie kell a ház stílusához és a kerthez. Használjon kiegészítőket és hasonló anyagokat, amelyek összekötik a benti és kinti enteriőröket!

Ha igazán nagyot álmodna, gondolkodjon egyetlen nagy térben, és tervezzen teljes szabadtéri szórakoztató területet: kerti konyhát, étkezőt és medencét egy helyre!

Összegzés

Kerti sütögető ötletekből sosincs hiány, ma már ezer és ezer ötlet érhető el az interneten. Ne fogja vissza magát ön se, engedje el a fantáziáját, és válassza ki, mit szeretne a saját kertjébe! Ha kialakultak kerti sütögetőjének körvonalai, keressen meg minket, és mi megtervezzük, megvalósítjuk!

Kép forrása: Freepik.com / Szerző: Freepik

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.