koktélparadicsom

Amikor zöldségtermesztésről van szó, sokaknak rendszerint a kert ugrik be. Ilyenkor a lakásban élők rendszerint szomorúan sóhajtanak fel, a téli időszakban pedig csatlakoznak hozzájuk a családi házban élők is.

Hiszen ha a kert éppen nem áll rendelkezésre vagy nem alkalmas a zöldségtermesztésre, akkor nincs mese, marad a közeli zöldséges és a hipermarket. Nem kell azonban ennek feltétlenül így lennie. Megoldás a konyhában termeszthető zöldségek! Megmutatjuk, mit érdemes tudni minderről.

A zöldségtermesztés a konyhában nem lehetetlen vállalás, legyen szó családi házról vagy panel lakásról, mindenhol meg lehet teremteni az ideális körülményeket a növények számára.

Ha biztos akar lenni abban, hogy hamarosan szüretelhet az otthonában, érdemes hosszú távon is ideális körülményeket teremheti ehhez úgy, hogy közben az Ön számára is komfortosabbá  és modernebbé válik lakás.

Milyen zöldségek termeszthetők a konyhában?

Kifejezetten olyan típusú zöldségek ezek, amelyek benti közegben is jól érzik magukat, így gazdagon teremnek majd akkor is, ha csupán egészen kis méretű alapterület áll számukra rendelkezésre. Vagyis nem arról van szó, hogy egy helyigényes növényt kellene beszuszakolni a egy apró cserépbe.

Ültethet chilit, paprikát, piros és sárga koktélparadicsomot, kígyóuborkát, padlizsánt, de akár cukkinit is. Nem beszélve a friss fűszernövényekről, amelyek mutatósak, illatosak és ízletesek egyszerre. Sikerélmény lehet emellett a fokhagyma és az újhagyma termesztése is, amelyek még kevésbé fényes helyen is jól érzik magukat.

Az ideális hőmérséklet fontos a növények számára!

Amikor odakinn szélsőséges az időjárás, odabenn a zöldségek biztonságban vannak és gond nélkül fejlődhetnek. Ehhez azonban szükség van arra, hogy számukra ideális legyen a benti hőmérséklet akkor is, ha éppen senki nincs otthon.

Remek megoldás erre a wifivel működő termosztát, amely segítségével a lakás vagy ház fűtése bármikor és bárhonnan vezérelhetővé válik. Ezáltal akkor is ideális körülményeket teremthet a cseperedő növények számára, ha távol van az otthonától.

Ráadásul a termosztát hőérzékelője vezeték nélküli kapcsolatban van a központi egységgel, így a hőérzékelő helye használat közben is tetszőlegesen változtatható. Ráadásul az Ön számára is ideális lehet a hőmérséklet pont, mire hazaér.

Fontos, hogy a levegő mozgásban legyen!

A konyha tipikusan az a hely, ahol ha éppen főz, akkor beszorul a levegő, nagy a pára, ráadásul megreked a meleg is, ez pedig nem feltétlenül tesz jót az itt elültetett növényeknek. Erre megoldás a folyamatos légáramlás biztosítása minőségi ventilátorok használatával.

Erre a feladatra az elszívó ventilátorok a legalkalmasabbak, melyek egy külön szellőzőcsövön keresztül juttatják a háztartáson kívülre a szagokat és segítenek a levegő cseréjében is. Így a növényeknek mindig jut friss levegő, Önnek pedig nem kell küzdenie az olajszaggal egy vendégségre való készülés közben sem.

A kemény víz gond lehet!

Az ország bizonyos részein bizony kemény víz folyik a csapból, amely a növényekre hosszú távon negatív hatással van. Ilyenkor a föld meszesedik, ami gyökérelhaláshoz, ezzel pedig a növény pusztulásához vezethet.

Ha nem biztos abban, hogy az otthonában milyen víz folyik a csapból, érdemes vízkeménység tesztert használni, amely segítségével gyorsan és könnyedén megállapíthatja a víz keménységét. Amennyiben túl kemény, érdemes forralni és kihűteni öntözés előtt vagy esővizet használni.

A fentiek alapján látható, hogy a konyhában való zöldségtermesztés alapvetően nem bonyolult feladat, ám van néhány olyan fontos dolog, amire mindenképpen oda kell figyelni. Amennyiben szeretné otthonát felkészíteni az ültetésre, akkor érdemes mindent egy helyről beszereznie.

Ha megbízható helyről vásárolna, érdemes felkeresnie a Gépészcentrum webshopot, ahol mindent megtalál, ami a tökéletes konyhához szükséges. Ezáltal pedig otthonát is modernizálhatja, így a legnagyobb kényelemben élvezheti munkája gyümölcsét.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.