konyhabútor

Akik szeretnek sütni-főzni, számukra a konyha a lakás lelke, központi helyisége. Ha a lakásban amerikai konyhás nappali található, akkor ehhez a központi konyhához tartozik még az étkező is, ami a nappaliban található. Ezeknek a berendezése kulcsfontosságú, hiszen itt főzünk minden nap, és akik szeretnek a konyhában szorgoskodni, nem mindegy, hogy azt milyen környezetben teszik.

Elemes konyhabútor, konyhablokk vagy egyedi tervezés?

Ez szokott lenni első körben a legfontosabb kérdés, amelynek eldöntéséhez nem árt, ha az illető vásárló számba vesz még néhány átgondolandó szempontot. Bármelyikre is essen a végső választás, a Gemini-Duo elemes konyhabútorai, konyhablokkjai egyaránt megoldást adhatnak a kérdésekre.

Harmadik lehetőségként még mód van arra is, hogy egy asztalossal teljesen egyedi konyhabútort csináltassunk. Ennek viszont számos feltétele van, amelyek nem biztos, hogy teljesülnek. Egyrészt örülhet az, aki talál manapság egy jó szakembert, aztán, ha talál is, az illető asztalos nem biztos, hogy határidőre el tudja készíteni a bútort, részben az alapanyaghiány, részben saját kapacitás problémái miatt.

Végül, de nem utolsósorban az ár is mérlegelendő szempont. Az asztalosok általában minőségi fából készítik a bútort, amelynek ára jóval borsosabb lesz, ráadásul benne van az árban az egyedi tervezés és munkadíj is.

A konyhablokkok előnyei

Kisebb alapterületű konyhákba vagy társasházi amerikai konyhás nappalikba a legideálisabb egy konyhablokk. Ilyen helyeken általában egy kisebb szabad falfelület szolgál a konyhabútor elhelyezésére, így nincs is már lehetőség, mint a konyhablokk beépítése. Mindössze annyi a dolgunk, hogy átböngésszük a Gemini-Duo kínálatát, kiválasztjuk a nekünk tetsző egységet és máris kész a konyhánk.

Természetesen mód van arra is, hogyha az alap konykablokktól egy kicsit nagyobbat szeretnénk. Erre a sarok konyhablokkok biztosítanak lehetőséget. Ha egy kicsit nagyobb a hely, könnyedén be tudjuk azt is építeni.

Mikor jobb az elemes konyhabútor?

Más a helyzet, ha nem sablon elrendezésű a konyhánk, vannak benne ajtók, ablakok és esetleg még pluszban aszimmetrikus is. Ilyenkor lehet jó választás az elemes konyhabútor, aminek esetében, ahogy a neve is mutatja, az egyes elemekből szedjük össze, hogy nekünk mely darabok lennének megfelelők. Ezek mind eltérhetnek méretben és funkcióban is, hiszen egy konyhában mindenféle fajta funkciójú bútorra szükségünk van.

Az elemes konyhabútoroknál sem kell sokat időznünk. Ha megvan az alaprajzunk, csak kiválasztjuk az egyes elemeket, a színben és anyagában is passzoló munkalapot, és már csak össze kell rakni, mint egy legót. Persze nem árt, ha van egy ügyes kezű ember a családban. Ha nincs, akkor érdemes keríteni egy szomszédot vagy barátot, aki segít az összeszerelésben.

A Gemini-Duónál fel is szerelhetjük a már kész konyhánkat minden hasznos kiegészítővel, és innen rendelhetjük meg a mosogatótálcát is a csapteleppel együtt. Ha egy helyről érkezik minden, jelentős összegeket spórolhatunk meg.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.