kutya

A karácsony közeledtével mindenki rohanni, kapkodni kezd, hisz rengeteg az elintéznivaló: ajándékvásárlás, csomagolás, fadíszítés, bevásárlás, sütés-főzés… a tengernyi feladat mellett viszont arra is ügyelj, hogy a kutyád ne ehessen meg olyasmit, ami nem neki való, hisz biztosan nem akarod az állatklinikán tölteni az ünnepeket.

Vásárolj nagyobb mennyiségű eledelt!

Az ünnepi időszakban a boltok nyitvatartása változik, az online rendelések kiszállítása pedig a megnövekedett forgalom miatt lassabb lehet vagy akadozhat.

Meglehetősen kellemetlen pont szenteste ráeszmélni, hogy sajnos elfogyott a kutyaeledel, így rendelj meg már most egy nagyobb adag Brit kutyatápot a Kutyakajas.hu Webáruházból, hogy biztosan kitartson az ünnepek végéig.

Így nem kell törnöd azon a fejed, hogy mivel etesd meg bundás barátodat, amikor minden üzlet zárva van, és az internetes vásárlások teljesítése is szünetel.

Egy remek ötlet: vond be a kutyát is a karácsonyozásba! Néhány maréknyi szárazeledelt vagy pár darab jutalomfalatot csomagolj be színes papírba, köss rá szalagot, és amikor elérkezik a családi ajándékozás ideje, tedd a fa alá a többi csomag mellé.

Valószínűleg úgyis hamar kiszagolja majd és élvezettel tépi szét a csomagolást, hogy felfalja a benne lapuló ízletes falatokat. Hadd érezze kedvenced is, hogy mitől is olyan különleges a karácsony!

Ne hagyd, hogy emberi ételt egyen!

Az ünnepi készülődés során a konyha megtelik finomabbnál finomabb illatokkal: készülnek a főételek, a köretek, sülnek a sütemények… ennyi ínycsiklandó ételt érezve még a mi szánkban is összefut a nyál, képzeljük csak el akkor, miként hat a kutyákra, akiknek a szaglása sokkal kifinomultabb az emberénél!

Viszont karácsony ide vagy oda, a szabály az szabály: a kutyának nem szabad emberi ételt adni! A zsíros, fűszerek húsok megfekszik a gyomrát, az édességek pedig egyenesen tiltólistásak, ugyanis például a csokoládé és a xilit erősen mérgező az ebek számára.

Az állat étrendje maradjon változatlan, továbbra is teljes értékű kutyaeledelből álljon, ami értékes tápanyagokat tartalmaz. Na jó, annyira talán lehetsz engedékeny, hogy egy picit több jutalomfalatot adsz, de ezzel együtt a napi séta és játék mennyiségét is érdemes növelni, mert bizony a kutyáknál is könnyen felszaladhat némi túlsúly az ünnepek alatt!

Ne engedd a vendégeknek, hogy mindenfélével etessék a kutyát!

A karácsony együtt jár a vendégséggel is, hisz ilyenkor együtt ünnepel a család. Lehet, hogy a kutyus is imádni fogja a sürgés-forgást és azt, hogy hirtelen mindenki simogatni akarja, de egy valamit már rögtön a vendégek érkezésekor szögezz le: tilos etetni az állatot!

Nincs “csak egy falatka süteményt”, “csak egy kis csontot”, “csak egy kocka husikát”, “csak egy korty pálinkát” és a többi! Magyarázd el a látogatóidnak, hogy a kutya nem éhezik, nem kell mindenfélével tömni, kap kutyaeledelt, az a neki való táplálék.

Ha vannak a társaságban kisgyerekek, akik ezt még nem igazán értik, rájuk még jobban oda kell figyelni, nehogy akaratlanul is ártsanak az állatnak.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.