kutya

A kutyakennel egy olyan, általában kültéren lévő eszköz, amely alkalmas arra, hogy kutyákat helyezzenek el és tartsanak benne. Többféle fajtája létezik, mint például fedett vagy nem fedett, ám gyakran kifutóval is rendelkező változataival is lehet találkozni főképpen tenyésztőknél és állatmenhelyeken, gyakorta gazdálkodóknál, de egyre többször már magánházaknál is.

Ha kedvet kapnál egy kennel építéséhez, akkor ne habozz! Nem is olyan nagy ördöngösség az elkészítése, mint azt elsőre gondolnád.

Egy kennel nagyon hasznos lehet

A Falatozoo.hu állateledel webáruház kutyás termékeinek kínálatában a szőrös pajtásod jóllétéhez minden szükséges dolgot megtalálsz. Legyen szó száraz- vagy nedves tápokról, finom jutalomfalatokról, gyógykészítményekről, egyéb felszerelésekről, ezen az oldalon nagy a választék. A kennelbe való kényelmes alvóhelyek is várnak a játékok mellett.

Persze négylábú barátaink mindig akkor a legboldogabbak, ha a gazdik közelében lehetnek. Ám erre nem minden esetben van mód. A kennelek pont arra valók, hogy amikor például a gazdik nincsenek otthon, akkor is biztonságban tudhassák a házon kívül, a kertben vagy az udvaron tartott kedvenceiket.

Akár az időjárás viszontagságaival szemben vagy akár a saját biztonságuk miatt is. Meg lehet így akadályozni azt, hogy elszökjenek, elkóboroljanak, s emiatt bajba kerüljenek. Ez gyakran pánikreakció miatt is megtörténhet, amit mennydörgés, villámlás, tűzijáték, de esetleg “csak” egy szirénázó autó megjelenése vált ki. Egy eszeveszetten menekülő eb pedig nem biztos, hogy vissza is talál.

Alapos tervezéssel

Minden esetben, így a kutyakennel házi készítése során is nagyon fontos a megfelelő előkészítés. Először is azt érdemes eldöntened, hol lesz a leginkább ideális a kennelt elhelyezned. Jó, ha fedett helyre kerül.

Ha erre nincs mód, akkor erősen ajánlott külön tetőt tenni rá. Ha ez nem kivitelezhető, akkor viszont árnyékos és szélvédett helyet válassz neki, amely a nyári tűző napsugár és a viharos széllökések ellen is kellő védelmet ad.

Eldugott hely nem ideális, mert a kutya onnan nem tudja a környezetét figyelni. S persze legyen akkora, hogy abban kényelmesen elnyújtózhat a pajtásod.

Hagyd szabadon is

Ha minden méretet tisztáztál és a hely is adott, akkor jöhet az alapozás és az építmény vázának az elkészítése. A tető súlyát hordozó fém tartókat ágyazd betonba, hogy kellően stabil legyen a szerkezet. A kennel alja kemény anyagból a legjobb, mert bírnia kell a fertőtlenítést és a takarítást.

Valamilyen fa padozat kiváló erre a célra. Az oldalfalak legyenek szilárdak, ne haraphassák át az éles fogak, s jó, ha át is tud látni rajta az eb. A ponthegesztett acélháló vagy a drótkerítés alkalmas erre. Tetőnek a hullámpala vagy a rétegelt falemez kiváló megoldás.

A kutyakennel hasznos, de mégis egy ketrecféleség. Ne tartsd ott folyton a kutyádat, hiszen ő imád téged és folyton csak veled akar lenni.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.