zöldség

Kifejezetten fontos, hogy elegendő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. Ennek az az oka, hogy ezekben olyan vitaminok találhatók meg, melyeket semmilyen más egészséges forrásból nem tudnánk megszerezni.

Lehet szedni különféle táplálékkiegészítőket – de ezek sokszor nem ugyanazt a minőséget képviselik, mint a hagyományos zöldségek. Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy egy táplálkozási coach véleménye szerint mi a legjobb zöldségféle, amit csak megehetünk.

A legfinomabb zöldségek

Mindenkinek más és más ízlésvilága van – ez már csak természetes. Ennek köszönhetően egységesen kijelenthető, hogy mindenki teljesen eltérő személyes véleménnyel van arról, azzal kapcsolatban, hogy mik a legfinomabb zöldségek. Miket tartanak annak a legtöbben?

Paradicsom – az olasz konyha alapja, amely eredetileg Amerikából származik, de ma már nem hiányozhat az asztalról. Minél nagyobb szemű, annál kevésbé finom- vallja számos ember, és a megfigyelések minta erre engednének következtetni.

Paprika – az igazi hungarikum. Nem hiányozhat a nyári ebéd asztalról, de szendvicsbe is lehet rakni és nagyon finom a legtöbb hazai termesztő által nyújtott ízélmény. A szegedi paprika ráadásul világhírűnek számít, messze földről jönnek el érte Magyarországra.

Vöröshagyma – a vörös színű hungarikum minden paprikás, bográcsos és sült étel egyik elengedhetetlen kelléke. Felvágva csípős, de nem annyira, mint a soron következő párja, amely az igazi mazochistáknak ajánlott.

Fokhagyma – a fokhagyma egy olyan étel, amely tényleg nem való mindenkinek. A kifejezetten erős aromáját sokan nem szeretik nyersen, habár ilyenkor van a legerősebb antioxidáns hatása a növénynek.

Borsó – a hüvelyes növények közül minden kétséget kizáróan ez a legnépszerűbb és legkeresettebb. Nagyon sokan magában szokták fogyasztani, feltörve rendkívül finom és ízletes, ahogy ezt sokan vélik is.

Brokkoli – turmixolva nyersen egyenesen isteni.

Melyek a legegészségesebbek?

Alapvetően mindegyik annak számít. Az egészséget nehéz számokban mérni – mivel mindegyik gyakran szerepel az emberek étlapján, ezért joggal jelenthető ki, hogy ezen zöldségek mindegyike rendkívül hasznos és praktikus a szervezet számára. Amelyikhez nagyobb kedvünk van, azt vásároljuk meg a boltban.

Miért fontos, hogy hőkezelés nélkül fogyasszuk?

Ez azért rendkívül fontos, mert a hőkezelés által elpusztíthatjuk a legtöbb értékes enzimet, amely a termésben található. Ha nem főzzük meg, akkor biztos, hogy sokkal többet fog tudni a szervezetünk hasznosítani ezekből a tápanyagokból.

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.