led

A LED profil felszerelésének lépéseit érdemes neked is megismerni annak érdekében, hogy a LED szalag számára optimális feltételeket teremthess. Használatának előnyeiről, a felszerelés menetéről az alábbiakban olvashatsz.

A LED profil felszerelésének előnyei

A LED szalagos világítással kapcsolatban neked is az az elvárásod, hogy amellett, hogy ellátja a funkcióját, energiatakarékos és költséghatékony, még esztétikus is legyen. A LED szalag azonban csak akkor tud minden feltételnek maradéktalanul megfelelni, ha LED profilban van elhelyezve.

Sajnálatos tapasztalat, hogy ezt nagyon sokan nem veszik elég komolyan és gyakran elhanyagolják a használatát. Pedig a LEDLámpaház.hu-nál is kapható LED profil előnyeit mindenkinek, így neked is érdemes kihasználnod.

A LED profil legfontosabb előnyei a következők:

  • Meghosszabbítja a LED szalag élettartamát
  • Természetes hűtőközegként viselkedve óvja a szalagot a túlmelegedéstől
  • Stabil rögzítést biztosít a szalagnak
  • Megvédi a szalagot a külső hatásoktól (mechanikai hatás, por, szennyeződés)
  • A takaróprofillal alkalmazva dekorációs elemnek is tökéletes

Milyen módokon lehet a LED profilt felszerelni?

A LED profil felszerelésének számos módja létezik:

  • Csavaros rögzítés – a profil rögzítésének legtartósabb módja, azokban az esetekben, amikor olyan szerkezetű profillal van dolgod, amely alkalmas a csavarfej elrejtésére. Azonban itt sem lehet arról elfeledkezni, hogy a LED szalagnak tökéletesen illeszkednie kell a felülethez, azaz a profilon nem lehet a csavarfej okozta egyenetlenség. Ha mégis van, akkor az csökkentheti a szalag tapadásának stabilitását. Válassz mindig olyan LED profilt, ahol a csavarok számára külön hely van, így az soha nem érintkezhet a szalaggal.
  • Kétoldalú ragasztós rögzítés – itt is arra kell figyelned, hogy a felület, ahová magát a profilt ragasztod, teljesen tiszta, por-, szennyeződés- és zsírmentes legyen.
  • Rögzítőkonzolok – bútorprofiloknál alkalmazott egyszerű megoldás, hiszen könnyen össze- és szétszerelhető.
  • Rögzítőrugók – elsősorban az álmennyezetbe való beszerelésénél alkalmazhatók, 4 rugót szoktak használni méterenként.

További lehetőségek

Egyre gyakrabban alkalmazzák a rögzítőprofilt is, ami komplett világítási rendszerek létrehozásra kiváló alternatíva. Ebben a LED szalag tápegysége is könnyen és észrevétlenül elhelyezhető.

A hevederekkel történő felszerelés is elterjedt, itt főként a LED lámpatestekként megjelenő profilok esetében. A hevederek lehetnek szabványos hevederek vagy vezető hevederek, amelyekkel különleges megjelenést is létre tudsz hozni.

Egy profil kinézetét alapvetően meg lehet változtatni a csuklós rendszerrel történő szereléssel, ahol az általad választott alapra – legyen az a fal, az íróasztal vagy a szekrény – rögzíthető, így létrehozva egy új és szokatlan elrendezési megoldást.

A LED profil megjelenése függ attól, hogy miként van beépítve. Érdemes már a tényleges munkálatok elkezdése előtt elképzelni, hogy milyen végeredményt szeretnél majd látni.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.