kerti szerszámok

A zöldségtermesztés egy összetett feladat. Többször kell többféle feladatot végezni, amihez többféle szerszám szükséges. Nem mindegy, hogy mik ezek a szerszámok, hiszen jelentősen megkönnyíthetik a munkánkat a megfelelő szerszámok.

Természetesen vannak olyan szerszámok, amik nélkülözhetetlenek. Most felsorolunk néhány ilyen kerti szerszámot.

Kerti szerszámok zöldségtermesztéshez

Növényi műtrágya

A zöldségeskert eszközeként a műtrágya segíti a növények növekedését, valamint biztosítja a talaj tápanyagokkal való kiegyensúlyozottságát. A vegyszeres adalékoktól mentes műtrágyakeverék a legjobb módja annak, hogy garantálja a termények biztonságát.

Megfelelő táptalaj

Ez az alapvető zöldségültetési eszköz szükséges a növényi ásványi anyagok létfontosságú utánpótlásához, amely segíti a zöldségek növekedését. A zöldségtermesztés könnyebben elvégezhető a piacon már készen kapható talajok segítségével, ami megkönnyíti a kezdő kertészek dolgát.

Térdelőpárna

A hosszú ideig tartó térdelés és a földön ülés gyorsan megviselheti a térdét. A térdelőpárna párnázottságot biztosít, hogy a térdei ne fájjanak. A legtöbb kertészeti bolt is árul habszivacs párnákat, de akár maga is elkészítheti ezeket.

Bármilyen régi székpárna vagy megmaradt habszivacsdarab remekül használható barkácsolt kerti térdelőpárnának. Egyszerűen vágjon ki egy négyzetet az Önnek legmegfelelőbb méretben, és tekerje be legalább egyszer ragasztószalaggal, ügyelve arra, hogy a párna teljes felületét befedje. A szalag megakadályozza, hogy a párna elszakadjon, és használat után könnyebben tisztítható.

Konténer zöldségtermesztéshez

Attól függően, hogy mennyi hely áll rendelkezésre otthonában, különböző edényekben is megtermelheti saját zöldségeit. Ha azonban kis erkéllyel vagy terasszal rendelkezik, akkor a helytakarékosság érdekében érdemes kis konténereket keresnie a zöldségtermesztéshez, például műanyag palackokat vagy függőcserepeket.

Kertészkesztyű

Mindenekelőtt szüksége lesz néhány kesztyűre, hogy megvédje a kezeit. Függetlenül attól, hogy milyen kertje van, a földben való ásás és a növények karbantartása kemény munka, és ez megviseli a kezét. És ami még ennél is fontosabb, előfordulhat, hogy köveket, botokat vagy nemkívánatos élőlényeket talál a talajban, és a kesztyű segít megelőzni a sérüléseket. Segítenek a hólyagosodás megelőzésében is.

Jobban teszi, ha megerősített ujjbegyű kesztyűt választ, hogy megelőzze a szúrásokat. És válasszon olyan párat, amely vízálló, hogy öntözés közben szárazon tartsa a kezét. Nagyobb kerti munkákhoz párnázott kesztyűre lehet szüksége, hogy segítsen megelőzni a hólyagok kialakulását, valamint állítható csuklópántokra, hogy a talaj ne kerüljön bele.

Vásárlás előtt mindenképpen próbálja fel a kesztyűt; a rosszul illeszkedő kesztyű ugyanolyan rossz lehet, mintha egyáltalán nem viselne kesztyűt. Mindenképpen nézze meg az illeszkedést, a tapintást és a kényelmet, mielőtt beruházna egy pár kertészkesztyűbe.

Kapa

Egyetlen kerti szerszámlista sem lenne teljes a kerti kapa nélkül, ez az egyik legjobb kézi szerszám a kertészkedésben, és ideális arra, hogy a talaj gyommentesen maradjon a kémiai gyomirtók használata nélkül. Az oszcilláló kapának extra hosszú nyele van, amely kíméli a hátat, valamint éles pengéje, amely mind a toló, mind a húzó mozdulatoknál vág, miközben menet közben élezi magát.

Viszonylag rövid idő alatt nagy területeket képes átvágni a talajon, és az oszcilláló fej elég sokoldalú ahhoz, hogy a kényes növények körül is használható legyen.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.