lábtörlő

Ahhoz, hogy az otthonunkat minden tekintetben megfelelőnek érezzük a mindennapi életvitelünk során, oda kell figyelnünk néhány fontos dologra. Például arra, hogy milyen kiegészítőket használunk, és azok milyen kialakítással rendelkeznek.

Talán mindenki egyetért abban, hogy az egyik nélkülözhetetlen kiegészítő, amire minden lakásban nagy szükség van, az a lábtörlő. Elvégre ez az az eszköz, ami segít, hogy a cipőnk talpán lévő szennyeződéseket letöröljük, mielőtt átlépjük a küszöböt, ezzel megőrizve otthonunk higiéniáját.

Ha még nem találtuk meg a megfelelőt vagy úgy érezzük, hogy ideje lecserélni a már meglévőt, akkor irány a MÖBELIX lábtörlő kínálata! Itt ugyanis nagyon sokféle különböző színű, formájú és stílusú változat között keresgélhetünk.

Nézzük, hogy milyen lehetőségeink vannak a lábtörlő vásárlás során!

Kerekített vagy téglalap alakú?

Ha kicsit jobban is belemélyedünk a lábtörlő kínálatba, akkor valószínűleg az első, amire figyelmesek leszünk, az az, hogy többféle formájú változat áll a rendelkezésünkre. A hagyományosnak számító lábtörlők szögletesek, egészen pontosan téglalap formájúak, éppen ezért a legtöbb lakás bejáratánál ezzel találkozhatunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nekünk is ilyet kell választanunk!

Manapság nagyon trendinek számítanak a lekerekített típusok is, amelyeknek az egyenes oldalát kell az ajtóhoz tenni. Az íves kialakításnak köszönhetően ezek nagyon különleges megjelenést kölcsönöznek a bejáratnak.

Kinti vagy benti lábtörlő?

Bár alapvetően a lábtörlőket az ajtó elé, tehát a házon kívülre szokás elhelyezni, sokan vannak, akik a lakáson belül is használják őket. A dupla lábtörléssel ugyanis sokkal nagyobb tisztaságot tudnak tartani az otthonukban.

A kültéri típusok jellemzően strapabíróbb anyagból készülnek és vastagabbak is, ezek biztosítják a makacsabb szennyeződések – úgymint homok, levelek, sár, stb. – eltávolítását a cipő talpáról. A bentiek pedig vékonyabbak, kevésbé masszívak, ellenállók, melyek a finomabb szemcséjű piszok eltávolítását szolgálják.

És persze nemcsak az ajtó elé tudunk tenni lábtörlőket, hanem ha van a lakásunkban lépcső, akkor a lépcsőfokokra is elhelyezhetjük őket. Így megakadályozhatjuk, hogy a közlekedéssel felvigyük a koszt az emeletre.

Feliratos lábtörlőt is választhatunk

A sima, egyszínű változatok mellett megtaláljuk a feliratos lábtörlőket is, amiken sok esetben nemcsak egy szó szerepel, mondjuk hogy “home” vagy “welcome”, hanem ennél tréfásabb szövegek is megjelennek rajtuk. Például, hogy “pálinkát hoztál?”.

Ünnepi témájú lábtörlő is akad a kínálatban

És persze a kínálatban többek között ünnepi témájú lábtörlők is szerepelnek, amelyekkel már a bejáratnál megteremthetjük a karácsonyi hangulatot. Ezeket december elején már bátran kitehetjük, csak arra figyeljünk, hogy legyen váltó lábtörlőnk is, amire le tudjuk cserélni, miután véget értek az ünnepek.

Ugye, milyen sokféle típusú lábtörlő közül válogathatunk? Válasszunk olyat, amire örömmel nézünk rá nap mint nap!

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.