faház

A kerti faház nemcsak kertünk dísze lehet, hanem egy nagyon hasznos megoldás is az udvari tárolásra. Egy ilyen faházban akár műhelyt is kialakíthatunk magunknak, de ha használhatjuk szerszámtárolóként, vagy kerti gépek, mint a fűnyíró vagy a kapálógép tárolására is.

Sokan a nyáron használt napozóágyak, vagy a kerti partik kellékeit tárolják itt, de akad, aki a kerékpárok vagy a kerti játékok tárolására használja. Jól látszik tehát, hogy a kerti faház egy univerzálisan használható megoldás.

Ennek értelmében érdemes alaposan átgondolni, hogy milyet is vegyünk, ma már ugyanis számos lehetőség van, amit számításba kell vennünk. Az ár természetesen mindenki számára döntő szempont, ugyanakkor élőbb mindenképp érdemes más szempontokat is figyelembe venni, hogy a megfelelő döntést hozhassuk meg.

Ha ugyanis csak az ár határozza meg a kerti tároló típusát, akkor előfordulhat, hogy nem tudjuk majd maradéktalanul kihasználni, és nem azt érjük el a megvásárlásával, amit szeretnénk.

Számít, hogy mire fogjuk használni a kerti faházat?

faház

Kép forrása: Fahazepito.hu

Amikor faházat választunk, akkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyunk, hogy mire is fogjuk használni. Ma már számos megoldás közül válogathatunk, a Fahazepites.hu weboldalon például a vásárlásnál számos kérdésre kell választ adnunk, mielőtt leadjuk a rendelést, amikre akkor fogunk tudni jó választ adni, hogy már előre tudjuk, hogy mire is akarjuk használni a faházat.

Gondoljunk csak bele, hogy a funkció olyan tényezőkről is dönthet, mint hogy szeretnénk-e kulcsra zárható kivitelt vagy sem, szükség van-e ablakra.

Persze ezek nem tűnhetnek elsőre olyan lényeges kérdésnek, viszont az árat nagyban befolyásolják. Később módosítani egy könnyű szerkezetes faház esetében már nem igazán lehet. Ugyan zár felkerülhet utólag is egy ajtóra, de az már nem feltétlen lesz a legbiztonságosabb, érdemes elsőre jó döntést hozni.

Az első szempont tehát, amit átgondolunk, amikor kertiházat szeretnénk használni az legyen, hogy milyen funkciókkal szeretnénk ellátni, így a megfelelő biztonságról is gondoskodni tudunk.

A kertünk adottságai mennyire befolyásolják a kerti faház kiválasztását?

A kertünk adottsága egy lényeges kérdés, hiszen a méreteket is befolyásolhatja. Hiába szeretnénk 6×4 méteres kerti házat, ha az nem fér be az udvarunkba, vagy a beton alapot nem tudjuk a megfelelő méretbe biztosítani a kerti faház számára.

Ha már tudjuk, mire szeretnénk használni a faházat, akkor a következő lépés a méret kiválasztása, amiben a kertünk vagy udvarunk méretei döntő fontosságúak lesznek. De nemcsak a méretek fognak számítani, hanem a kertünk egyéb adottságai is.

A kerti faházakhoz általában szilárd, vízszintes alap kell, így tudjuk biztosítani, hogy stabilak legyenek. Egyes esetben a betonalap nem egy ajánlat, hanem alapkövetelmény, ami nélkül nem fog biztonságosan állni a faház.

Bár általában túl mély betonalapra nincs szükség, elég lehet mindössze 15 centiméter, amiből 10 a talaj felett lesz, mégis érdemes tudni, hogy a kertünk melyik része alkalmas arra, hogy lebetonozzuk, hiszen ha meggondoljuk magunkat, és másik helyre tennénk később a faházat az nemcsak az újrabetonozással fog járni, hanem a régi beton feltörésével is.

Lényeges kérdés a kerti faház teteje?

Hogy milyen legyen a faház teteje, nem tűnhet elsőre lényeges kérdésnek. Ugyanakkor ez a szempont sem elhanyagolhatatlan, hiszen többféle kivitelből is válogathatunk. Egyrészt vannak úgymond, háztető formájú tetők faházak esetében is, de lapos tetős kivitel is létezik, melyhez akár oldaltető is társítható.

Mindenképp érdemes ezt a szempontot is végiggondolni, hiszen az oldaltetővel akár egy kicsi beállót is kialakíthatunk, így nemcsak a kerti szerszámokat, de az autónkat is védhetjük. Az oldaltető mérete, ahogyan a kerti faházé, többféle méret lehet.

A lapos tetős kivitel természetesen oldaltető nélkül is kérhető. A tető befolyásolja a faház magasságát, ami szintén nem egy elhanyagolhatatlan tényező. Érdemes ezt is figyelembe venni a választásnál. Egyre többen választják a lapos tetős kivitelt oldaltetővel, és anélkül is.

Mi legyen a csomagban?

Amikor faházat választunk, az sem elhanyagolható szempont, hogy mi kerül majd a csomagba, amit megveszünk. A kerti faházak általában lapra szerelt kivitelben érkeznek, és nekünk kell felépíteni a faházat. Ez azért is jó, mert így a felépítésig akár tárolhatjuk is a csomagot, ami nem foglal sok helyet.

Ez a legtöbb faház esetében így van, az ugyanakkor eltérő, hogy mit tartalmaznak az egyes csomagok. Van, amelyik a lazúrt is tartalmazza, és minden olyan alapanyagot, ami a faház építésekor szükséges lehet.

Más esetekben csak a faanyagot tartalmazza a csomag, illetve az illesztéseket, minden mást külön kell beszereznünk. Érdemes olyan megoldást választani, ami már eleve tartalmaz mindent, az faalapanyagtól a lazúrig, így már csak alapoznunk és építenünk kell.

Ilyenek például a Fahazepito.hu termékei is, melyek mindent tartalmaznak, ami a kiválasztott kerti faház megépítéséhez szükséges lehet.

Képek forrása: Fahazepito.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.