szőnyeg

A gyerekszobákban a szőnyegnek sokkal fontosabb szerepe van, mint bármely más helyiségben. Itt nemcsak esztétikai és kényelmi funkciót tölt be, hanem kiváló társ is lehet a mozgásfejlődésben, majd később nem kevesebb, mint egy remek játék is válhat belőle. 

A lakásban talán a gyerek szőnyeg van kitéve a legnagyobb igénybevételnek, ezért nemcsak a külsejét érdemes számításba venni a választáskor, hanem a minőséget is. Legyen könnyen tisztítható az anyag, biztonságos, puha, meleg, és nem utolsósorban megfelelő legyen a mérete. 

A kiságytól az első lépésekig

A kisbaba szobájában még nincs olyan nagy jelentősége a szőnyegnek, bár ebben az életkorban is érdemes olyat választani, ami szemet gyönyörködtető és kellemes érzetet nyújt. A kiságy mellett mindenképpen legyen szőnyeg, hogy kényelmesen teljen a baba mellett töltött idő.

Amikor a kicsi már elkezd kúszni-mászni, fokozottan ügyelni kell a tisztaságra, a szőnyeg is rendszeres takarítást igényel. Vigyázni kell, hogy ne legyen semmilyen szennyeződés rajta, vagy egy elbújt kisebb tárgy, amit a kicsi a szájába vehet. 

Amikor pedig a csöppség megteszi az első lépéseket, bizonytalan járása néha eséshez vezethet, ilyenkor jól jön a szőnyeg puhasága. Kisebb mértékű lesz az ütődés, a fájdalom, és esetleg csak az ijedtség lesz nagyobb. 

Játék a gyerekszőnyegen

Eljön az idő, amikor gyermekünk rengeteg időt tölt a padlózaton. Előveszi játékait és szívesen éli kis életét a dekoratív csodaszőnyegen. A különböző gyerek mintás, figurás, mesehősös szőnyegek valóságos kis új világot teremtenek a gyerekszoba közepére. 

A hosszú szálú szőnyeg nem javasolt, könnyen beleakadnak a lendkerekek, a lábujjacskák vagy a kicsiny kezek. Az építőkockák is szívesen bujkálnak olykor a hosszú szálak között. S ha netán beleragad egy kis gyurma, vagy kilöttyen a kakaó, nem lesz egyszerű a dolgunk. A rövidebb szálú kárpitok a gyerekek birodalmában sokkal alkalmasabbnak bizonyulnak. 

Méret és minta

Rengetegféle méret és minta közül választhatunk a Szőnyeg textil webáruház széles palettájáról. Ha már annyi idős a csemeténk, vonjuk be nyugodtan a döntésbe, hiszen az ő kis életteréről van szó.

Segíthet kiválasztani, hogy egy autópálya, néhány kedves állatfigura, focistadion, vagy egy veszélyes dzsungel legyen a szoba közepén. Ha érdeklik a betűk, vagy a számok, ne álljuk útját a tanulásnak, vásároljunk betűs vagy számos szőnyeget. Ha a földrajz a nagy kedvenc, gyakorolhatja felismerni az országokat, a földrészeket a térkép mintájú szőnyegen. 

Az ugróiskolás gyerekszőnyeg kitűnő játék a gyerekeknek a hűvösebb időben. Persze csak akkor, ha nem lakik alattunk senki. Forma 1-es kis versenyzőnknek válasszunk versenyautó formájú szőnyeget, amivel a pálya bajnoka lehet a gyerkőc.

Természetesen itt is, mint minden helyiség esetében, nézzük meg, hogy a szőnyeg illeszkedik-e a berendezési tárgyakhoz, illetve színe passzol-e a lakástextilekhez. Ha találunk bennük közös árnyalatot, akkor nagy eséllyel jól választottunk szőnyeget.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.