polikarbonát lemez

Ha egy terasz vagy télikert készítése során olyan építőanyagra van szükséged, ami jó hő- és hangszigetelő képességgel és kiváló optikai tulajdonságokkal rendelkezik, válaszd a szerves műanyag polikarbonátot. Ez az anyag – sokoldalú felhasználhatósága révén – napjainkban a modern építészet kedvelt elemévé vált.

A polikarbonát jellemzői

A polikarbonát felfedezése a 19. század utolsó éveire tehető, hiszen a Müncheni egyetem professzora, Alfred Einhorn állította először elő. Kereskedelmi forgalomba azonban csak 1953-ban került, amikor a németországi Bayer cég szabadalmaztatta az első egyláncú polikarbonátot.

A polikarbonát egy hidegen hajlítható, rugalmas, hőre lágyuló szerves műanyag. Olvadás- és gyulladáspontja is magas, ami biztonságossá teszi a használatát. Strapabíró, víztiszta műanyag, nem sérül könnyen. 15-20 évig is megőrzi minőségét, még kültéri alkalmazás esetén is. A Káplár fatelep által forgalmazott polikarbonát lemezek üregkamrás kivitelben készülnek, ami viszonylag könnyű súlyt és jó hőszigetelő képességet eredményez.

Ezek a termékek általában tömör vagy üregkamrás kivitelben készülnek. Az előbbi inkább ipari célú, utóbbi pedig lakossági felhasználásra javasolt. Mindkét változat előnyösebb az üvegnél, hiszen törhetetlen, hidegen hajlítható és jóval olcsóbb is.

A 10 mm-es polikarbonát lemez felhasználása

Polikarbonát felhasználásával modern előtetőt készíthetsz a családi házadhoz, lefedheted a télikertet, hogy a növényeid mindig elegendő fényhez jussanak. Ha kevésbé árnyékos a kerted, ne a víztiszta, hanem inkább a bronzszínű verziót célszerű választanod. Alkalmazhatod gépkocsibeálló tetejének elkészítéséhez, és kiváló a medence lefedéséhez is, hiszen védelmet nyújt az időjárási tényezőkkel szemben.

Terasz kialakításához is optimális megoldást jelent, ugyanis úgy árnyékol, hogy nem lesz sötét alatta. A garázsban ablak helyett oldalbevilágítóként, sáv-felülvilágítóként is beépítheted, így mindig lesz elegendő fény a helyiségben. Kifejezett előnye, hogy sík és íves formában egyaránt alkalmazható.

Színes polikarbonát lemezek

A kereskedelmi forgalomban nemcsak víztiszta, hanem színes polikarbonát lemezek is kaphatóak. A bronz, az ezüst, a szürke, az antracit és az opál eltérő fényáteresztő képességgel rendelkeznek, amelyekből a felhasználás céljának megfelelően célszerű választani.

A színes változatok kevésbé eresztik át a fényt, így kellemesebb hőérzetet biztosítanak. Ha déli fekvésű terasz, télikert stb. tetejéhez szeretnéd alkalmazni, válaszd a 10 mm-es bronz polikarbonát lemezt, hiszen a napfény jelentős részét felfogja. A Káplár fatelepen nemcsak a lemezt, hanem az összes szükséges szerelési tartozékot is megvásárolhatod.

Amennyiben bizonytalan vagy az igényeidnek megfelelő színű polikarbonát lemez kiválasztásában, vedd fel a kapcsolatot a cég ügyfélszolgálatával, vagy érdeklődj személyesen bármelyik telephelyükön.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.