baba

Amikor újszülöttel találkozunk, akkor felmerülhet a kérdés, hogy vajon mit vigyünk magunkkal ajándékba. Mindenekelőtt tudni kell, hogy minden családban vannak olyan dolgok, amikre nagy szükség lehet a kezdeti időszakban.

A legjobbat viszont azzal tesszük, ha olyat viszünk magunkkal, ami gyorsan fogy, aminek mindig nagy hasznát tudják venni. Minél kisebb a lakótér, annál inkább érdemes odafigyelni arra, hogy ne egy újabb játékot vagy díszt vásároljunk.

Ebben a cikkben ahhoz adunk tippeket, hogy mivel érdemes meglepni egy újszülöttet és a szüleit.

Ruházkodáshoz szükséges dolgok

A babákat sokszor napi 4-5 alkalommal is át kell öltöztetni. A Pamutlabor Pólónyomda baba bodyjai nagy segítséget nyújthatnak az újdonsült szülőknek, hogy mindig legyen otthon elég tiszta ruha.

Érdemes azonban óvatosan bánni ezzel, hiszen nem egy újabb selyemruhára lesz szüksége, hanem sokkal inkább egy olyan darabra, ami nem csak a helyet foglalja. Ha tehát mindenképpen ruházkodáshoz szeretnénk öltözéket vinni, akkor a legjobb egy body, aminek bármelyik évszakban hasznát tudják venni.

Fontos azonban ismerni a paramétereket, valamint tisztában lenni azzal, hogy mennyi idős a pici baba, mekkora méretekkel rendelkezik, de akár meg is tudakolhatjuk, hogy mire van igazán szüksége. Vegyük figyelembe továbbá az évszakot, hiszen nyáron nem igazán lesz hasznos egy vastag sapka, télen pedig egy aranyos szoknya.

A legjobb stratégia, ha hónapokkal előre gondolkodunk és egy olyan ruhát veszünk, amit később fog tudni viselni. Kereshetünk vicces mintás és színes darabokat, hogy feldobjuk vele a szülők és a gyerkőc napját.

Mi az, amiből sosem elég?

Hát persze, hogy a pelenka. Azok számára, akik még nem szültek, nem született gyermekük, először talán furcsán hangozhat, hogy pelenkát vigyenek. Jogosan gondolhatjuk, hogy ebből mindig bőven van otthon, ez azonban tévhit.

Aki pelenkával állít be egy újszülötthöz, az nem tud melléfogni. Egy néhány hetes babához bőven elég a 2-5 kg-os mérettel érkezni, később azonban 3-6 kilós csomagra lehet szükség.

Pelenkából tehát sosem elég, ráadásul ha tényleg meglepetésnek szánjuk, akkor alakíthatunk belőle pelenkatorta formát, hiszen a bolti csomagolás általában nem túl hívogató és egyedi.

Emellé tehetünk egy, a fent említett baby bodykból, hogy teljes legyen a szett. Mehet mellé még popsikrém, popsitörlő, de ezekkel óvatosan, hiszen a babák bőre nagyon érzékeny.

Gesztusok

Elcsépeltnek hangozhat, de az anyukának és az apukának nagy szüksége van a pihenésre és a kikapcsolódásra. Itt persze nem egy wellnesshétvégéről van szó, de egy beszélgetős délután, egy közös kávézás vagy teázás otthon sokat dobhat a mindennapjaikon.

Ha tudjuk, hogy nincs segítségük, akkor pedig akár el is vihetjük a babát egy sétára, amíg ők együtt töltenek egy kis minőségi időt. Vihetünk ételeket, süteményeket, amik pedig megszabadítják őket a főzés terhétől, végre lesz mit enniük és nem egy gyorsan összedobott tészta lesz az ebéd.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.