hentes

A hentes szakma sokkal többet jelent, mint puszta “kaszabolást”, hiszen itt a húsok fogyasztásra való előkészítésével foglalkoznak. Ahhoz azonban, hogy minden simán menjen, speciális eszközökre van szükség.

A húsiparban alapvető követelmény, hogy magas szintű biztonságot teremtsenek a munkakörnyezetben és hogy olyan munkaeszközöket használjanak, amelyek precíz munkát eredményeznek.

Éppen ezért cikkünkben most kiderítjük, hogy melyek a legelterjedtebb hentes eszközök, amelyek valóban fokozzák a szakmai hatékonyságot.

Miért fontos a minőségi munkaeszközök használata?

A világban egyetlen olyan szakma sincs, ahol ne lenne fontos a minőségi eszközök használata, ám az olyan területeken, mint amilyen a hentes munka is, még nagyobb jelentőséggel bírnak ezek az elvárások. A Kések Ollók Webáruház henteskés kínálatában bárki megtekintheti azokat a produktumokat, amelyek valamennyi feltételnek eleget tesznek. De miért kell ennyire hangsúlyozni azt, hogy minőségi kellékekre van szükség?

A hentes szerszámok általában egyedi kialakítással rendelkeznek, hiszen nagyon sok múlhat azon, hogyan halad a szakember. A megfelelő eszközökkel nem csupán a munka minőségét garantáljuk, de emellett biztonságossá is tehetünk valamennyi részfolyamatot.

Ezekkel az eszközökkel dolgozik egy hentes

A henteseszközök világában külön kategóriát kapott a henteskés, aminek többféle változata is ismert. Az, hogy melyiket vesszük a kezünkbe, attól függ, hogy milyen feladat előtt állunk.

A nyúzókés például nem meglepő módon a nyúzás tevékenységét támogatja, s nem a hentes szakma az egyetlen, amelyen a hasznát veszik, ugyanis előszeretettel vetik be a vadászatokon is.

A csontozókés segítségével, néhány mozdulattal könnyen lefejthető a hús a csontról. Találkozhatunk ívelt és egyenes pengével ellátott darabokkal is.

A szeletelőkés már a húsdabarok vágását, szeletelését teszi lehetővé. A csirkehús szeleteléséhez használhatjuk a baromfikést, míg a halak esetében a halkés a legjobb a választás.

Hentes szerszámok kínálata

A hentes produktumok kínálata azonban nem csupán a késekből áll. Ennél jóval többről van szó.

A csontos, nagy méretű húsok darabolása, nem biztos, hogy megoldható egy egyszerű késsel. Ilyenkor előfordulhat, hogy csak egy masszív bárddal boldogulunk. A vastag csontokat ugyanis csak ezzel tudjuk átvágni, fontos azonban, hogy határozott mozdulatokkal végezzük a munkát.

Ne feledkezzünk meg a higiéniai és biztonsági szempontból nélkülözhetetlennek tartott eszközökről sem, mint amilyen a lánckötény és a lánckesztyű!

Hentesként akkor nem érnek majd minket meglepetések, ha valóban a legjobb minőségű eszközökkel dolgozunk. Elvégre az a legfontosabb, hogy sérülések nélkül, hatékonyan végezzünk teendőinkkel.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.