fotófal

Hosszú éveken át egy parafatáblára tűztem ki kedvenc fotóimat, így a családom – habár távol lakom tőlük – egy kicsit mindig velem voltak. Elég volt ránézni ezekre a képekre.

Egy idő után azonban ez már nem volt elég, mármint nem volt elég hely a fotóknak és a vászonképek sem túl jól mutattak rajta. Aztán úgy döntöttem, hogy nekem is lesz egy saját fotófalam. Ajánlom neked is a figyelmedbe, így sokkal esztétikusabb a látvány!

A fényképek kihelyezésének különféle módjai

A családi képek megérdemelnek egy külön falat, de bizony nagyon sokáig tartott, mire idáig eljutottam. Eleinte próbálkoztam képkeretekkel, csipeszes megoldásokkal, aztán rátaláltam azokra a minőségi, élethű vászonképekre, amelyek élettel töltötték meg a teret. Már az első vásárlás után tudtam, hogy még több információt fogok “bezsebelni” a vaszonkep.hu oldaláról.

A fotókat kitehetjük képkeretbe. Ez jó ötlet lehet, ha a falon akad még hely, de az én lakásomban már minden fal túlzsúfolt volt. A szekrényre, asztalra kitett fotók szintén csak a helyet foglalták el, ráadásul a gyerekek is mindig leborították őket.

Aztán csináltam egy kis történetmesélő parafatáblát, mondanom sem kell, ennek is felfedeztem a hátrányait. Porosodtak és rongálódtak a képek, végül a folyamatos cserélgetéstől tele lettek apró tűszúrásokkal. De rátaláltam az interneten a fotófal ötletére.

Hogyan néz ki egy ütős fotófal?

Valójában mindenki maga dönti el, hogy milyen fotófalat szeretne, de értelemszerűen egy nagyobb, üres falterületre van szükség ahhoz, hogy ezt az elképzelést megvalósítsuk.

Én időrendben helyeztem ki a képeket. Kezdtem a gyerekkorommal, majd az iskolás, egyetemi éveimmel, végül sok-sok, az utóbbi éveket bemutató fotó is helyet kapott. Nem csupán magamról tettem ki képeket, hanem a családom tagjáról is, a nyaralásokról, az újszülött unokaöcsémről.

Ezeket mindig cserélgettem, és nagyon tetszett a látvány. De azt elárum, hogy nem fényképek kerültek a falra, hanem vászonképek.

Miért jobb vászonképeket kitenni?

A vászonképek sokkal időtállóbb megoldásnak számítanak. Az élénk színek, az élethű ábrázolás is kiemelhető, de a vászonkép elkészítésének sokszínűsége szintén megemlíthető. Gondolok itt arra, hogy kitehetünk több képet kisebb és nagyobb méretben, de választhatunk egy-, két-, többrészes darabot is. Végül, a mozaik és montázs termékek is jól mutatnak a falakon.

Egy fotófal gondolata már önmagában is egyedi, de a vászonképekkel még inkább fokozhatjuk a hatást. Valójában nem bántam meg, hogy “fotófalra váltottam”, ez így annyira meghitt hangulatot teremt a lakásban, s olyan, mintha ez a fal egy másik világba repítene. Valahányszor meglátogat a család, ők is elidőznek előtte, s mosolyogva szemlélik ezeket a boldog emlékeket.

Amennyiben még nincs fotófalad, biztatlak arra, hogy tervezd meg a sajátodat! Hidd el, nem fogod megbánni!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.