kutya

Bizonyára már te is lelkesen szervezed az idei nyaralásotokat, és talán az is a terv része, hogy ezúttal a négylábú családtagot sem hagyjátok otthon. A kutyás nyaralás is lehet ugyanolyan pihentető és élvezetes, ráadásul az eb is kiszakad egy kicsit a megszokott környezetéből.

Ugyanakkor akad néhány olyan dolog, amire nem árt odafigyelni, hogy a vakáció valóban önfeledten teljen. Nézzük is a legfontosabbakat:

Még az indulás előtt gondoskodj a megfelelő mennyiségű eleségről!

A kutyus épp elég új ingert kap már az utazással is, ne tetézd a dolgot azzal, hogy még a megszokott eledeléről is le kelljen mondania. Rendeld meg a szükséges adagot az eb kedvenc N&D tápjából a Petgurutól még az indulás előtt!

Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a nyaralóhelyen nem lesz a közelben olyan üzlet, ahol árulnak állateleséget, annak meg még kisebb az esélye, hogy hozzájutsz pontosan ahhoz a márkához és ízesítéshez is, amit a kutya megszokott és szívesen fogyaszt.

Meglehetősen kellemetlen, amikor a vágyott kikapcsolódás helyett azon kell bosszankodnod, hogy honnan szerezd be a kutyatápot, és egy idegen tájékon kell üzletről üzletre járkálnod. Mindezt könnyen megelőzheted azzal, ha még otthon megvásárolod a szükséges mennyiséget, ami bekerül majd az útipakkba.

Ha autóval utaztok, akkor még egy nagyobb zsáknyi eledel elhelyezése sem jelent kihívást, ha pedig repülővel vagy tömegközlekedéssel mentek, akkor adagold ki minden napra a szükséges mennyiséget, és csak ezt csomagold be.

Azt pedig talán ki sem kell hangsúlyozni külön, hogy az etetés szabályai nyaralás alatt is érvényesek, vagyis a kutya ilyenkor is csak teljes értékű eledelt, maximum jutalomfalatot kapjon, ne kínáld meg fagyival, jégkrémmel, lángossal vagy egyéb emberi fogyasztásra szánt étellel.

Még ha te lazítasz is egy kicsit az étkezési szokásaidon, kedvenced tekintetében akkor is tartsd magad a mindennapos szabályokhoz.

Közterületen mindig tartsd pórázon!

A népszerű nyaralóhelyeken mindig nagy a tömeg, az idegen helyek ráadásul bizonytalanságot ébreszthetnek az állatban, ezért a szálláson kívül mindig legyen a kutyán póráz és nyakörv vagy hám (és akár szájkosár is). Ezáltal nem tud elszaladni vagy esetleg megijeszteni másokat.

Elképzelhető, hogy ez azt jelenti, hogy a kutya kizárólag a szobában járkálhat majd szabadon, de ha ennél több teret szeretnél biztosítani neki, akkor egy bekerített udvarral rendelkező apartmant foglalj le, ahol rajtatok kívül nincsenek más szállóvendégek, így a kertben is kedvére időzhet.

“Kutyabarát” programokat szervezz!

Ha már egyszer elhatároztad, hogy magaddal viszed kedvencedet is a nyaralásra, akkor a programokat is ennek figyelembevételével kell összeállítani.

Vagyis nézz utána, hogy a kiszemelt rendezvényekre, kiállításokra, épületekbe, éttermekbe beengednek-e kutyákat is, nehogy ott derüljön ki, hogy az adott helyen nem látják szívesen a négylábúakat. A fürdéshez is célszerű egyből kutyás strandot keresni, ahol kedvenced is szabadon lubickolhat.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.