időzítő kapcsoló

Egyre többen törekednek napjainkban arra, hogy egy igazi okosotthonná alakítsák lakóhelyüket. Nem véletlen! Egy modern, kényelmi rendszer nemcsak a környezettudatosságot támogatja, de sok esetben jelentős pénzmegtakarítást tesz lehetővé.

Az okosotthon lényegében összeköti egymással a különböző készülékeket, melyeket akár mobilról, akár más formában, a távolból irányíthatunk. Egy okoseszköz segítségével előre beprogramozhatjuk, hogy mikor kapcsoljon be és ki az elektromos kandalló, a padlófűtés vagy a légkondicionáló, de a távolból indíthatjuk el a mosógépet vagy a mosogatógépet, hogy mire hazaérünk, már végezzen is az aktuális programmal.

Az okosotthonok fontos eszközei például a BestMarktnál fellelhető időzítő kapcsolók és a kapcsolóórák, melyek számos előnyös tulajdonsággal bírnak.

A felhasznált energia optimalizálása

Nem is gondolnánk, de számos készülék – például a televízió – kikapcsolt állapotban is áramot fogyaszt. Emiatt éves viszonylatban akár 5.000-10.000 forinttal is többet fizethetünk az áramért. A problémára megoldást jelenthet egy okoskonnektor, melyen manuálisan vagy telefonról, wifi segítségével beállíthatjuk azt a naponta ismétlődő időintervallumot, amikor a készülék áramhoz jusson.

Lámpa kapcsolásának időzítése

Sokan ismerhetik az érzést, amikor este, az ágyba bújva kedvenc könyvünk olvasása közben szenderülünk álomba. Jobb esetben több óra elteltével ébredünk fel arra, hogy az éjjeli lámpánkat senki nem kapcsolta le. Rosszabb esetben a lámpa csak a reggeli ébredés után kerül lekapcsolásra. Egy időzítő óra segítségével minden este megadhatjuk az időpontot, amikor a lámpák maguktól lekapcsolódjanak.

Jelenlét szimuláció

Az időzítők segítségével biztonságosabbá tehetjük otthonunkat. Ha hosszabb időre elutazunk, akkor egy egyszerű beállítás nyomán esténként felkapcsolódhatnak a lámpák majd egy bizonyos idő után lekapcsolódhatnak. Ezzel egyértelműen azt a látszatot keltjük, hogy valaki otthon van, így házunkat messziről elkerülik majd a betörők.

Amikor minden perc számít

A különböző időzítők segítségével bármely készülék kapcsán beállíthatjuk, hogy mikor induljanak el. Gondoljunk csak bele, milyen kellemes érzés lehet, hogy felkelés után már ott gőzölög az este bekészített, frissen főzött kávé, és nem kell perceket várni arra, hogy végre elfogyaszthassuk a reggeli életmentő feketénket.

Jobban beoszthatjuk az időt akkor is, ha a mosógépet úgy programozzuk, hogy hazaérkezésünkre végezzen a mosással, így már rögtön teregethetjük is a tiszta ruhát.

A sor hosszan folytatható, hiszen ezek az okoseszközök, minden olyan készüléknél jó szolgálatot tesznek, melyek áramtalanításával energiát takarítunk meg. Másrészről, a készülékek működésének egymással, illetve napirendünkkel való összehangolása nyomán rengeteg időt spórolhatunk meg.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.