kertészkedés

Nincs is lélekmelengetőbb annál, mint amikor újra betoppan a tavasz és megkezdődhetnek a kerti munkák. Ilyenkor újra életet lehelhet a téli álom után éppen ébredező birtokba, sőt, itt a lehetőség arra is, hogy átalakítsa a kertjét, beszerezzen néhány új növényt, füvesítsen vagy kialakítson egy új ágyást a birtok egyik szeletében.

Persze a tavaszi munka csak akkor lehet hatékony, ha egyben biztonságos is, amelyhez elengedhetetlen, hogy megfelelő ruházatot viseljen.

Milyen munkák várnak ránk ebben az időszakban?

Abban az esetben, ha szeretne alakítani a birtokán és úgy véli, jó lenne néhány új növénnyel feldobni a területet vagy füvesítene, akkor ez az időszak remek alkalom erre.

Ha most beleveti magát a munka sűrűjébe, akkor a későbbiekben már a várakozásé a főszerep, hiszen hamarosan gyönyörködhet a munkája nyomán virágzó és gyümölcsöző növények szépségében.

Amennyiben viszont ezúttal nem szeretne komolyabban alakítani a kertjén, akkor, amit mindenképpen el kell végeznie odakinn tavasszal, az a metszés és a gyepszellőztetés, amelyek segítségével hozzájárulhat ahhoz, hogy a növények újra teljes pompájukban mutatkozzanak majd.

Szintén lényeges mozzanat a lemosó permetezés, valamint a tápanyag utánpótlás is. Ha úgy érzi, máris belevágna a munkálatokba, lényeges a megfelelő kerti munkaruházat beszerzése. Megmutatjuk, melyek az alapdarabok, amelyeknek szerepe van a tavaszi kerti munkálatok során.

Fontos az ideális lábbeli viselése

Nem egyszerű kérdés ez, hiszen bár már nincsenek mínuszok, mégis könnyen átfagyhat az ember lába, ha nem körültekintően választ lábbelit a kerti munkához. Választhat bakancsot, csizmát vagy cipőt is, de érdemes olyat vásárolnia, amely csúszásmentes talppal és vízlepergető réteggel van felszerelve.

Így nem kell amiatt aggódnia, hogy zokniig ázik a kertben megtett néhány méter után a sáros talajon való csúszkálás miatt sem kell, hogy fájjon a feje. Nem beszélve arról, hogy egy kényelmes cipőben öröm a munkavégzés is.

A megfelelő felsőruházat is lényeges!

A felsőruházat szintén fontos, hiszen a tavaszi kerti munkák során a felsőtest is ki van téve a külső behatásoknak. Nem beszélve arról, hogy ha nem kényelmes a dzseki vagy a mellény amit visel, akkor rögtön sokkal kevésbé élvezetes a munka, ráadásul a megfelelő mozgásban is akadályozhatja.

Egy kényelmes, jól szellőző dzseki komfortos lehet a napsütéses, de hűvös időben is, de egy praktikus mellény is jó választás lehet, amelynek hála, mindig kéznél lehetnek a feladat elvégzéséhez nélkülözhetetlen tárgyak. Ha pedig már melegebb van, egy meleg, kényelmes munkás pulóver is elég lehet a fizikai munkavégzéshez.

Az aláöltözet is kiemelt része lehet a ruházatnak!

Ha bár szépen süt a nap, mégis határozottan hűvös van odakinn, akkor érdemes aláöltözetről is gondoskodni, hiszen ez a vékony réteg nagyon sokat segít abban, hogy ne fázzon akkor sem, ha odakinn igazi szeszélyes tavaszi idő van.

Ezek a testhezálló, antibakteriális, sztreccs anyagból készült termékek teljes hőszigetelést, nedvesség-levezetést és komfortérzetet biztosítanak legyen szó rövid-vagy hosszú ujjú felsőről vagy alsó részről.

A kezek megóvásáról kesztyűvel gondoskodhat

Ha valamire biztosan szüksége lesz a tavaszi kerti munkák során, akkor azok a kezei. Pontosan ezért szüksége lesz egy megfelelő kesztyűre is. Egy bőr védőkesztyű például nem csak a szennyeződésektől óva, de megvéd az esetleges balesetektől is.

Ennek köszönhetően sem a tövisek, sem az éles szerszámok miatt nem kell aggódnia és koncentrálhat az elvégzésre váró feladataira. A kezei pedig mit sem árulnak majd el arról, mennyit dolgozott az udvaron.

Láthatja, milyen sokat jelent a biztonság és a komfortérzet szempontjából is az, hogy mit visel a tavaszi kerti munkák során. Ha minőségi termékeket vásárol, akkor ezek a ruhadarabok sokáig részei lesznek az életének és minden szezonban előkerülhetnek a szekrényből.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.