terasz

A nyár nem csak a munkáról szól, hanem a kertben gyűjtött élményekről, amelyeket a családdal vagy a barátokkal együtt élünk meg, hogy aztán legyen miről beszélgetni a hideg, téli estéken. A kerti tevékenységek jót tesznek a testnek és a léleknek és igazán felüdítő élmény a barátokkal a kertben grillezni, a medencében fürdeni és a napágyon napozni.

De milyen bútorok és kiegészítők fokozhatják a hangulatunkat és biztosíthatják a pihenésünket a szabadban, a kertben? Mutatjuk a válaszokat!

Szerezzünk be egy grillsütőt

Sokan szeretnek enni, mi több, jókat enni. A szaftos, sült hús illata mindenkit lázba hoz, aki szereti a grillezett ételeket. Maga a grillezés is egy nagyszerű élmény, hiszen közben jókat beszélgethetünk a családdal és a barátokkal. A nyári élményeinket bővíthetjük, ha beszerzünk egy remek grillsütőt a nyári szezonra.

Együnk és igyunk a kertben

Mi is kell ahhoz, hogy néha, vagy akár mindennap a kertben költsük el a vacsorát vagy éppen az ebédet? Egy kerti étkezőasztal, székekkel. A kerti garnitúrák mindenképpen kényelmessé és hangulatossá varázsolják a nyári étkezéseket, a kerti grillezéseket.

Akár még kültéri bár bútorokat is beszerezhetünk, ha gyakran bulizunk nyáron, a kertben a barátainkkal. A kültéri bárbútorokkal egy szórakoztató teret hozhatunk létre a kertben. Fontos, hogy ezek a kültéri bútorok olyan anyagokból készüljenek, amelyek ellenállnak az időjárásnak.

A kertbe nem csak kerti garnitúrák közül válogathatunk, hanem úgynevezett lounge szettet is vásárolhatunk, amelyek nagyon kényelmesek és tökéletesen alkalmasak arra, hogy kikapcsolódjunk a teraszon, a medence mellett vagy éppen a kertben.

Ezek a lounge szettek lehetőséget adnak arra, hogy egy szabadtéri nappalit hozzunk létre, akár a teraszon, akár a kertben. A nyugágyak pedig a medence területét alakíthatják szabadtéri oázissá. A kinti élményeinket csak fokozhatjuk, ha a lounge szett stílusával harmonizáló kültéri szőnyegeket, takarókat és párnákat is választunk.

A bútorok anyaga sok mindent meghatároz. A fa bútorok klasszikus megjelenést kölcsönöznek a terasznak, a fémet is tartalmazó bútorok pedig modernebb hatást keltenek.

A kerti lounge szett kiegészítője, a napernyő

napernyők, a kerti bútorok egyik elengedhetetlen kellékei. A napernyő kellő árnyékot biztosít a szabadtéri étkezések alkalmával. A fehér napernyő ideális választás, hiszen visszaveri a fényt, de természetesen, fekete vagy színes napernyőt is választhatunk. A napernyők az erkélyen is használhatók, illetve füves területen, a kert bármely pontján.

A modern kültéri napernyők elengedhetetlen kelléknek számítanak minden szabadtéri relaxációs térben. A medencénél is felállíthatjuk a napernyőt, ahol igazi nyaralásra emlékeztető, akár tengerparti hangulatunk is támadhat. Ha még egy-két nyugágyat is elhelyezünk alatta, igazi kültéri oázist alakíthatunk ki magunknak.

Kép forrása: Policas / Shutterstock.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.