munkavédelem

A vakációk ideje alatt a gyerekek többsége szívesen segít az otthoni teendőkben, főleg, ha az olyan izgalmas munkákra is kiterjed, mint a kertészkedés, a barkácsolás, azonban szülőként csak akkor lehetünk nyugodtak, ha megvédjük őket a lehetséges veszélyektől.

A nagyobbaknak elmagyarázhatjuk, miért van szükség bizonyos védőfelszerelésekre, a kisebbek pedig szívesen utánozzák a felnőtteket, így ha mi is viseljük ezeket, őket is könnyen rávehetjük. Mindig az adott feladathoz és a méretüknek megfelelően válasszunk számukra felszerelést, így biztosak lehetünk benne, hogy mindent megtettünk értük!

Ebben a cikkben a gyerekeknek szánt, az Épkézláb Munkaruha kínálatában kapható védőfelszerelésekről olvashat, amelyekkel megúszhatják az építkezések, a kertészkedés, valamint más nyári szabadidős tevékenységek végzéséből fakadó sérüléseket.

Úgy, mint a nagyok

A kicsik imádják a szerepjátékokat, a kislányok szívesen főzőcskéznek, babáznak, a kisfiúk pedig szerelnek, barkácsolnak, kertészkednek, de minden óvodáskorú gyerkőc szívesen öltözik be orvosnak, rendőrnek, tűzoltónak, kuktának. A játékhoz nemcsak különféle felszerelésekre, szerszámokra, eszközökre van szükség, hanem a szakmának megfelelő öltözetre is.

Megtaníthatjuk nekik, hogy a munka szennyeződésekkel és sérülésekkel járhat, ezért azok elkerülésére a felnőttek munkaruhát viselnek. Meghozhatjuk a kedvüket, szívesebben játszanak, segítenek majd, ha megfelelő ruhákat vásárolunk nekik. Jó példával járunk elöl, ha mi magunk is felkötünk egy kötényt, felveszünk egy munkavédelmi kesztyűt, sisakot, miközben dolgozunk.

Gyermek munkaruházat különféle veszélyekre

Valamennyi szünidő közül a nyári vakáció a leghosszabb és legizgalmasabb, a gyerekek többet vannak otthon, ami megnöveli a sérülések veszélyét. Hívjuk fel a figyelmüket az elővigyázatosságra, biztosítsunk számukra megfelelő felszereléseket és öltözetet!

Különböző izgalmas feladatokkal le is foglalhatjuk őket, unaloműzésnek is jó lehet, és sokat tanulhatnak belőle, ha képességeiknek, életkoruknak megfelelően rájuk bízunk néhány feladatot.

Egy LED-es fej- vagy zseblámpa vagy fényvisszaverős sapka, ruhadarab akkor is hasznos, ha együtt indulunk sétálni, túrázni, kerékpározni, és szürkületben vagy este tervezzük a hazautat, de ha egyedül mennek a szabadba, egyenesen kötelező. Magyarázzuk el neki, miért tesszük, így a gyerek is megszokja, természetesnek érzi.

Ne hagyjuk magukra!

A gyerekek biztonsága mindig elsődleges, ezért soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni őket a jelentős veszélynek kitett tevékenységek végzése közben még megfelelő gyermek védőfelszerelés és ruházat viselése mellett sem!

A speciális megerősítéssel kialakított nadrágok és felsők nemcsak megakadályozzák a súlyosabb sérüléseket, de praktikus öltözetet biztosítanak a munkákhoz a kertben, a műhelyben. Tanítsuk meg nekik megfelelően viselni azokat, illetve minden esetben a saját méretüknek megfelelő védőruházatot adjuk rájuk!

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.