macskabútor

Kedvencünk számára létfontosságú, hogy kiélhesse ösztöneit, vagyis koptathassa karmait. Ez amiatt is lényeges, nehogy elakadjon vagy sérülést okozzon magának. Nem utolsó szempont a bútoraink védelme sem.

A legjobb, ha beszerzünk egy speciális cicabútort vagy kaparófát, amit kedvére kaparászhat.

Milyen az ideális macskabútor?

A Grandopet.hu macskabútor kínálatában klasszikus kaparófákat, emeletes cicabútorokat is találunk, ez utóbbiak tartalmaznak természetes szizál kaparórudat, plüss barlangot búvóhelyként, emeletes párnázott ülőrészt, lelógó labdajátékot.

A cicák szeretnek a magasban sziesztázni, de olykor egy biztonságos kis zugra vágynak, ahol elszigetelten pihenhetnek. Egy komplett macskabútor jó szolgálatot tehet minden gazdi otthonában, hiszen általa megóvhatjuk a kanapét, a szőnyeget és a függönyöket is. Nyugodtan koptathatja kedvencünk a karmait a neki szánt kiegészítőkön.

A multifunkciós bútor mellé érdemes beszerezni külön kaparófát is, és a lakás más pontján elhelyezni, így több opciót is biztosítunk a karomkoptatásra. Létezik falra helyezhető, álló kaparórúd, kombinált oszlopos és hullám.

Elhelyezhetünk egyet akár a hálószobánkba is, ha úgy döntene bundás barátunk, hogy meglátogat minket, amíg alszunk. Így nem lesznek bosszantó meglepetések reggelre.

Nincs is annál idegőrlőbb, mint amikor az új kanapénkon vagy függönyünkön pillantjuk meg a bohókás szőrmókot. Különböző kellékekkel felszerelkezve nagyobb eséllyel leköti magát, és inkább a saját kis bútordarabjaival játszik.

Egyéb kiegészítők a cicalakba

A legtöbb állatka imádja az alagutakat, ez nincsen másképp a macskákkal sem, ha tehetik, szívesen elidőznek bennük, de a labdával felszerelt típusok különösen nagy kedvencnek számítanak. A cicák a bolondozás nagy mesterei, amint meglátnak egy lógó labdácskát vagy egy műegeret, rávetik magukat.

Szerezzünk örömet négylábú barátunknak, és rendezzük be úgy otthonunkat, hogy sose unatkozzon. Különösen egy kölyök esetében fontos, hogy huzamosabb időre is lefoglalhassa magát, de a felnőtt cicusok is imádják az önfeledt játékot, és persze a pihizős délutánokat is, a magasban és egy kuckóban egyaránt.

Ha valami rendhagyóbbal ajándékoznánk meg, egy kaparófa karika nagy élményt jelenthet számára, egy efféle kellék funkcionálhat alagútként, és lehetőséget ad a karmolászásra is.

Elhelyezhetünk speciális mászókát a falra, szizál oszloppal, függőággyal, párnázott fekvőhellyel.

Milyen a macskánk jelleme, mennyire energikus?

Figyeljünk cicánk jelzéseire, vegyük figyelembe az életkorát, egyedi jellemvonásait, mozgásigényét. Egy nagyon virgonc kölyök bármilyen mászókán, macskabútoron jól érzi magát, egy kevésbé energikus pihizősebb állatka viszont sokszor csak az emelvény tetején nézelődik, esetleg egy függőágyban pihen.

Életritmusához mérten válasszunk kiegészítőket, és az apró játékokról se feledkezzünk meg!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.