kanapé

Egy fárasztó nap végén jól esik lehuppanni a pihepuha, ölelős kanapéra. Ilyenkor összegyűlik a család, mindenki elmesélheti, milyen napja volt. Ha vendégek érkeznek, egy jó házigazda minél kényelmesebb hellyel kínálja őket.

Mi is lenne alkalmasabb ilyenkor, mint egy szuper, stílusos kanapé? A kínálat hatalmas, ezért most segítünk, hogy biztosan a hozzád leginkább passzoló típust válaszd!

Először osszuk két nagy csoportra őket, ugyanis léteznek kinyitható, és nem kinyitható kanapék is. A nem kinyitható változatok esetében gyakran előtérbe kerül az esztétikum a kényelemmel szemben.

Tény, hogy ezek a típusú ülőalkalmatosságok kevésbé mély ülőfelülettel rendelkeznek, így ülő helyzetben esetleg kényelmesebbek lehetnek kinyitható társaiknál, de ez nem minden esetben igaz.

Mivel alvásra ez a típus nem alkalmas, így nem túl praktikus választás, amennyiben gyakran fordulnak meg nálad szállóvendégek. Gyerekes családoknak sem javasolt ez a fajta, hiszen ha választhatsz extra térrel rendelkező bútort, miért ne élnél a lehetőséggel?

kanapé

Kép forrása: Pexels.com

A kinyitható kanapék fókuszában a kényelem áll, így az extrémebb designnal rendelkező darabokért borsos árat kell fizetni. Viszont cserébe a kínálat hatalmas!

Nagyobb terek esetén bátran dönts sarokkanapé mellett, hiszen így mindenkinek bőven jut majd hely, akár kinyitva használjátok a legújabb bútorotokat, akár összecsukva. A nem sarok típusú kanapék is hatalmas fekvőfelülettel rendelkeznek.

Kinyitva egy franciaágy méreteivel vetekszenek, így nem kell aggódnod, ha szállóvendégeid érkeznek, mindig jut majd hely számukra, és nappal sem kell hatalmas ágyat kerülgetned, hiszen egy mozdulattal összecsukhatod azt. A legtöbb változat ágyneműtartóval ellátott; talán nem kell bemutatnunk az extra tárolóhely számtalan előnyét.

kanapé

Kép forrása: Pexels.com

A kanapéágyak annyiban különböznek a kinyitható társaiktól, hogy más a nyitási mechanizmusuk, ezáltal maga a bútor felépítése is. Kisebb terek esetén jó döntés lehet, hiszen kinyitva sem foglal annyi helyet, mint egy nyitható kanapé, ugyanakkor vendégágyként tökéletesen funkcionál.

Nem csak vendégek számára nagyszerű választás, hiszen egy kisméretű hálószoba megmentője lehet, ha nem szeretnénk egész nap kerülgetni egy hatalmas franciaágyat egy pici hálófülkében.

Essen választásod bármelyik változatra, arra mindig ügyelj, hogy stílusban a szobához passzoló darabot találj, hiszen a kanapé mindig meghatározó, központi eleme a lakótérnek.

Képek forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.