kert

Ön is rajong az újrahasznosításért? Ma már annyi mindent hasznosítunk vagy használunk fel újra, hogy egy régi öv sem végezheti a kukában. De vajon mit lehet kezdeni a kiselejtezett bőr szíjjal? Gondolta volna, hogy hasznát veheti, akár a kertben is?

Újrahasznosítás kreatívan, amihez nem kell más csak néhány nadrágszíj és a következő észbontó ötletek.

De beszéljünk egy kicsit a bőrről!

Képzeljük csak el a saját bőrünket, mennyi gondot fordítunk rá: tisztítjuk, hidratáljuk, óvjuk a kiszáradástól, a hideg széltől, az erős napfénytől. Az állatbőrből készült használati tárgyakra, kiegészítőkre is hasonlóan kell tekintenünk.

A bőr a feldolgozás után is élő anyagként viselkedik – lélegzik, kiszáradhat, és a nedvességet is magába tudja szívni.

Ez a természetes anyag is meghálálja a gondoskodást, hosszú élettartamának titka a megfelelő ápolás. A méhviaszos bőrápolókkal rendszeresen végzett néhány perces rutinműveletnek köszönhetően egy jól karbantartott bőr évtizedekig kiszolgálhatja az igényeit.

És most jöjjenek a nadrágszíjból készült észbontóan jó kültéri ötletek.

3+1 tipp régi övből a kertbe

1. Kerti szerszámtartó a derekára

Régi bőr szíjának a kertben még nagy hasznát veheti. Némi átalakítás után profi szerszámtartó övtáskát készíthet belőle. Rögzítsen a szíjra bőr tokokat, vagy egyszerűen csak varrjon rá erős textilből készült zsebeket. Kézi szerszámait és metszőollóit így mindig magánál tudhatja a praktikus derékra csatolható szerszámtartóban.

2. Újragondolt madáretető

Kertbarátként bizonyára Ön is szeret madárcsicsergésre ébredni. De kétlábú kisbarátaink téli etetéséről se feledkezzünk meg! Egy nagyméretű befőttes üveg tökéletesen megfelel a célnak.

Nincs más dolga csak az üveg hasára rászíjjazni egy övet, és az oldalára fordítva fellógatni, úgy, hogy a madarak csemegézhessenek belőle. Ha akad egy használaton kívüli fakanál is, akkor a deréköv segítségével az üveg szájához rögzítheti, hogy a szárnyasok rászállhassanak.

3. Dekor virágtartó és lámpás a kertbe

Egy régi öv segítségével a cserepes virágokat is kiakaszthatja a verandára. A már ismert befőttesüveg módszerrel pedig hangulatos kerti lámpásokat készíthet. Válogasson kedvére kisebb, nagyobb üvegeket és rögzítsen a nyakukra vékony szíjat.

Az aljára helyezze a gyertyát, és állítva akassza ki őket. Minél több lámpást akaszt ki, annál mutatósabb, hangulatosabb lesz az esti fényjáték.

A végén pedig következzen egy izgalmas ötlet állatbarátoknak.

+1. Újrahasznosítás kreatívan – így készítsen nyakörvet övből!

Fogadjunk, hogy nem jutott volna eszébe, pedig milyen pofonegyszerű ötlet. Derékszíjból kutya nyakörvet készíteni. Nincs más dolga, csak méretre vágni, és néhány lyukat ütni rá, hogy kényelmesen ráigazíthassa kedvence nyakára.

Vékonyabb, női deréköveit is átalakíthatja, amiből csinos kiegészítő készülhet a kisebb testű kutyák és cicák részére.

Újrahasznosítás kreatívan és olcsón bőr övből, amiből tartós dekorációkat és használati tárgyakat kreálhat a kertbe és a teraszra.

Melyiket fogja először kipróbálni?

Kép forrása: Unsplash.com / Szerző: Randy Fath

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.