kerti szivattyú

Ha a házunk mellett van egy szép kis veteményes kert, akkor az öntözésről is gondoskodnunk kell. E nélkül ugyanis nem fognak termést hozni nekünk. A kérdés, hogy milyen megoldást válasszunk?

Az automata öntözőrendszer lehetőséget ad a gyors és kényelmes öntözésre. Amennyiben nemcsak 1-2 kis hajtásról kell gondoskodnunk, érdemes ebben gondolkodni, hiszen nagymértékben megkönnyítheti a munkánkat. A rendszer legfontosabb eleme a kerti szivattyú, amiről érdemes tudni pár dolgot.

Milyen típusai vannak és milyen elemekből épül fel? A mostani cikkünket azért készítjük, hogy ezekre választ adjunk.

A kerti szivattyú típusai

A kertben használható szivattyúk többféle típusúak lehetnek. Az egyik kategóriába az önfelszívó szivattyúk tartoznak, amikkel meglehetősen gyakran találkozhatunk. Egyik legnagyobb előnyük, hogy akár háztartási nyomásfokozásra is alkalmasak, így egyszerre több funkciót is el tudnak látni.

Ezek mellett ott vannak a hagyományos centrifugál szivattyúk is, amik nagyobb mennyiségű víz szivattyúzására is alkalmasak. Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk az oldalcsatornás önfelszívó szivattyúkat is, ugyanis ezek alkotják a harmadik nagy csoportot.

A kerti szivattyú tartozékai

A kerti szivattyúktöbb elemből állnak és különböző tartozékaik is vannak. Attól, hogy vásárolunk egyet, még nem lesz automatizált rendszerünk. Ahhoz, hogy kényelmesen tudjuk működtetni, szükségünk van nyomáskapcsoló berendezésre, illetve áramláskapcsoló szerkezetre is.

Szintén fontos kiegészítő a hidrofor tartály és a vízhiány védő kapcsoló. Ez utóbbira azért van szükség, hogy el tudjuk kerülni a szivattyú szárazon futását. A rendszer összeállítását érdemes szakemberre bízni vagy legalábbis kikérni a véleményét. Már csak önellenőrzés céljából is jó átbeszélni vele, hogy biztos mindenre gondoltunk-e.

Ha részletesebben is tájékozódnál a kerti szivattyúk működéséről, akkor látogass el a szivattyuk.hu oldalra! Itt akár meg is tudod vásárolni a Számodra legmegfelelőbb változatot a tartozékaival együtt.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.