Zöldségek

paprika

Paprika termesztése – Részletes útmutató

A paprika a burgonyafélék családjába tartozó egyéves növény, mely Közép és Dél-Amerikában őshonos, innen jutott el először Amerikába, majd…

retek

Retek termesztése – Részletes útmutató

A retek az egyik legrövidebb tenyészidejű zöldségünk, melyet már a tavasz első felében is fogyaszthatunk. Tenyészideje 55-60 nap, szerte…

zeller

Zeller termesztése – Részletes útmutató

Ha azt halljuk, hogy zeller szinte biztos, hogy a gumós zellerre gondolunk elsőként, mely utánozhatatlan ízével és illatával elmaradhatatlan…

fokhagyma

Fokhagyma termesztése – Részletes útmutató

A fokhagyma (Allium sativum) a hagymafélék családjába tartozó évelő növény, melyet intenzív íze miatt az ételek ízesítésére használunk. A…

zsázsa

Kerti zsázsa termesztése – Részletes útmutató

A kerti zsázsa (Lepidium sativum) enyhén csípős, mustárra, tormára emlékeztető ízű zöldség, mely vadmustár és salátatorma néven is ismert….

bab

Bab termesztése – Részletes útmutató

A bab (Phaseolus vulgaris), mely paszuly, paszulyka és fuszulyka néven is ismeretes, Amerikában őshonos, a pillangósvirágúak családjába tartozik. Európában…

pasztinák

Pasztinák termesztése – Részletes útmutató

A pasztinák (Pastinaca sativa) vad alakja Európa szerte előfordul a réteken. Feltehetően már a középkorban is ismerték és termesztették,…

torma

Torma termesztése – Részletes útmutató

A torma (Armoracia rusticana) rendkívül karakteres ízű évelő fűszer és gyógynövény, mely egyszerűen termeszthető a kertben is, ha van…

spárgatök

Spárgatök termesztése – Részletes útmutató

A főzőtök faj és fajtacsoportba a főként főzve fogyasztott tökféléket soroljuk, ilyen például csillagtök, a cukkini, a laskatök, valamint…

sóska

Sóska termesztése – Részletes útmutató

A sóska Európa szerte őshonos évelő növény, Magyarországon a mérsékelten savanyú ízű mezei sóskát (Rumex acetosa) termesztjük. Nyugat-Európában az…