Zöldségek

paradicsom

Paradicsom termesztése – Részletes útmutató

A paradicsom a burgonyafélék családjába tartozó növény, mely Közép és Dél-Amerikában őshonos, napjainkban világszerte termesztik. Bogyótermése C-vitaminban gazdag, számos…

spárga

Spárga termesztése – Részletes útmutató

A spárga (Asparagus officinalis) a spárgafélék családjába tartozó évelő növény, mely Ázsiában és Európában is őshonos. Termesztése Európában a…

paprika

Paprika termesztése – Részletes útmutató

A paprika a burgonyafélék családjába tartozó egyéves növény, mely Közép és Dél-Amerikában őshonos, innen jutott el először Amerikába, majd…

saláta

Saláta termesztése – Részletes útmutató

A fejes saláta az őszirózsafélék családjába tartozó növény, mely jelentős C és B-vitamin, valamint karotin tartalma miatt, rendkívül értékes…

galambbegy saláta

Galambbegy saláta termesztése – Részletes útmutató

A galambbegy saláta vagy madársaláta (Valerianella locusta) egynyári növény, melynek természetes élőhelyét, Európa mérsékelt égövi területei, valamint Kis-Ázsia és…

retek

Retek termesztése – Részletes útmutató

A retek az egyik legrövidebb tenyészidejű zöldségünk, melyet már a tavasz első felében is fogyaszthatunk. Tenyészideje 55-60 nap, szerte…

zeller

Zeller termesztése – Részletes útmutató

Ha azt halljuk, hogy zeller szinte biztos, hogy a gumós zellerre gondolunk elsőként, mely utánozhatatlan ízével és illatával elmaradhatatlan…

fokhagyma

Fokhagyma termesztése – Részletes útmutató

A fokhagyma (Allium sativum) a hagymafélék családjába tartozó évelő növény, melyet intenzív íze miatt az ételek ízesítésére használunk. A…

zsázsa

Kerti zsázsa termesztése – Részletes útmutató

A kerti zsázsa (Lepidium sativum) enyhén csípős, mustárra, tormára emlékeztető ízű zöldség, mely vadmustár és salátatorma néven is ismert….

bab

Bab termesztése – Részletes útmutató

A bab (Phaseolus vulgaris), mely paszuly, paszulyka és fuszulyka néven is ismeretes, Amerikában őshonos, a pillangósvirágúak családjába tartozik. Európában…