Zöldségek

spárgatök

Spárgatök termesztése – Részletes útmutató

A főzőtök faj és fajtacsoportba a főként főzve fogyasztott tökféléket soroljuk, ilyen például csillagtök, a cukkini, a laskatök, valamint…

sóska

Sóska termesztése – Részletes útmutató

A sóska Európa szerte őshonos évelő növény, Magyarországon a mérsékelten savanyú ízű mezei sóskát (Rumex acetosa) termesztjük. Nyugat-Európában az…

galambbegy saláta

Galambbegy saláta termesztése – Részletes útmutató

A galambbegy saláta vagy madársaláta (Valerianella locusta) egynyári növény, melynek természetes élőhelyét, Európa mérsékelt égövi területei, valamint Kis-Ázsia és…

vöröshagyma

Vöröshagyma termesztése – Részletes útmutató

A vöröshagyma Közép-Ázsiából származó, hagymafélék családjába tartozó növény. Rengeteg étel alapjául szolgál a konyhában, emellett gyógyhatásai is ismertek. Jellegzetes, aromás…

spenót

Spenót termesztése – Részletes útmutató

A spenót feltehetően a Közel-Keletről származó növény, mely a libatopfélék családjába tartozik. Európába, pontosabban Spanyolországba a mórok hozták be. Az…

sárgarépa

Sárgarépa termesztése – Részletes útmutató

A sárgarépa, az Európában és Délnyugat-Ázsiában honos vadmurok (Daucus carota) termesztett alfaja, fontos zöldségnövény. Kétéves növény, első évben tőlevele…

uborka

Uborka termesztése – Részletes útmutató

Az uborka (Cucumis sativus) a tökfélék családjába tartozó zöldség, melynek termését fogyasztjuk. Lédús, kiváló szomjoltó alacsony kalória tartalmú zöldségféle. Sokféle…

salottahagyma

Salottahagyma termesztése – Részletes útmutató

A salottahagyma vagy mogyoróhagyma (Allium ascalonicum) valószínűleg Közép-vagy Délkelet-Ázsiából származik és később innen jutott el a Földközi-tenger keleti országain…

saláta

Saláta termesztése – Részletes útmutató

A fejes saláta az őszirózsafélék családjába tartozó növény, mely jelentős C és B-vitamin, valamint karotin tartalma miatt, rendkívül értékes…

póréhagyma

Póréhagyma termesztése – Részletes útmutató

A póréhagyma (Allium porrum) a hagymák családjába tartozó évelő növény, mely a francia és a kínai konyha ételeinek egyik…