Zöldségek

patisszon

Patisszon termesztése – Részletes útmutató

A patisszon a tökfélék családjába tartozó növény, melyet lapított csillag alakú vagy gömbölyű termése miatt csillagtöknek is nevezünk. Az…

padlizsán

Padlizsán termesztése – Részletes útmutató

A padlizsán (Solanum melongena) a burgonyafélék családjába tartozó növény, mely Délkelet-Ázsiából származik, innen jutott el az arabok közvetítésével Európába,…

kelkáposzta

Kelkáposzta termesztése – Részletes útmutató

A kelkáposzta a káposztafélék családjába tartozó zöldség, mely a fejes káposztához hasonlóan kétéves növény. Nem savanyítható, tárolása is nehézkesebb,…

karfiol

Karfiol termesztése – Részletes útmutató

A karfiol a káposztafélék családjába tartozó növény, mely főként Európában népszerű zöldség. C-vitaminban és ásványi sókban gazdag, változatosan elkészíthető…

karalábé

Karalábé termesztése – Részletes útmutató

A karalábé a káposztafélék családjába sorolható zöldség, mely elmaradhatatlan hozzávalója egy ízletes húslevesnek. Elkészíthető töltve valamint főzeléknek is. B1-,…

cukkini

Cukkini termesztése – Részletes útmutató

A cukkini a tökfélék családjába tartozó növény, mely a konyhában rendkívül változatosan elkészíthető. Elkészíthetjük töltve, salátaként, lecsóként, pörköltként, főzhetünk…

chili

Chili termesztése – Részletes útmutató

A chili paprikák többnyire egynyári növények, de léteznek évelő változatok is. Fejlődésük során bokros formát vesznek fel, fél méterestől, egészen…

cékla

Cékla termesztése – Részletes útmutató

A cékla a répa (Beta) nemzetségbe tartozó zöldségféle, ahova többek között a mángold, a cukorrépa és a takarmányrépa is…

burgonya

Burgonya termesztése – Részletes útmutató

A burgonya (Solanum tuberosum) vagy egyszerűen csak krumpli burgonyafélék családjába tartozó növény. Eredeti élőhelyén évelő, termesztésben egyéves növényként termesztjük…

brokkoli

Brokkoli termesztése – Részletes útmutató

A brokkoli a káposztafélék családjába tartozó zöldség, melynek rózsáját, mellékrózsáit és a szára egy részét fogyasztjuk. C-vitaminban, karotinban, ásványi…