Zöldségek

kelbimbó

Kelbimbó termesztése – Részletes útmutató

A bimbós kel vagy kelbimbó a káposztafélék családjába tartozó kétéves növény, melynek ízletes kicsi káposztára emlékeztető bimbói a kb….

zeller

Zeller termesztése – Részletes útmutató

Ha azt halljuk, hogy zeller szinte biztos, hogy a gumós zellerre gondolunk elsőként, mely utánozhatatlan ízével és illatával elmaradhatatlan…

petrezselyem

Petrezselyem termesztése – Részletes útmutató

A petrezselyem a Földközi-tenger vidékéről származó kétéves növény, két típusát termesztjük, az egyik a gyökérpetrezselyem, a másik pedig a…

borsó

Borsó termesztése – Részletes útmutató

A borsó (Pisum sativum) a pillangósvirágúak családjába tartozó növény, mely egyike az emberiség legrégebbi kultúrnövényeinek. Zöldségként és takarmányként is…

dísztök

Dísztök termesztése és tartósítása – Részletes útmutató

A tökfélék vagy kabakosok családjába főként egyéves, kúszónövényeket sorolunk, ebbe a családba tartozik a dekorációként felhasználható látványos termése miatt…

okra

Okra termesztése – Részletes útmutató

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó egynyári növény, melynek zöld színű toktermését fogyaszthatjuk….

csicsóka

Csicsóka termesztése – Részletes útmutató

A csicsóka (Helianthus tuberosus) Észak-Amerikából származó, magas termetű évelő növény, melyet ehető gumójáért és dísznövényként is ültethetünk. Levélzetét sötétzöld, kissé…

zsázsa

Kerti zsázsa termesztése – Részletes útmutató

A kerti zsázsa (Lepidium sativum) enyhén csípős, mustárra, tormára emlékeztető ízű zöldség, mely vadmustár és salátatorma néven is ismert….